Nogomet

Benzema: "Spreman sam za borbu u Sarajevu"

Nikola Vlahović • ponedjeljak, 06.09.2010.
Benzema: "Spreman sam za borbu u Sarajevu"
Foto: EPA

Francuzi su ponovno razočarali svoje navijače na otvaranju kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2012. godine izgubivši 1:0 od Bjelorusije.

Upravo će "ranjena" Francuska u utorak gostovati u našem susjedstvu, u Bosni i Hercegovini, gdje će odmjeriti snage sa izabranicima Safeta Sušića.

Zmajevi su u prvoj kvalifikacijskoj utakmici deklasirali Luksemburg 3:0 i puni optimizma dočekuju Francusku, međutim, Tricolorima je pobjeda neophodna.

Nakon što je zbog ozljede propustio utakmicu s Bjelorusijom, Karim Benzema, spreman je za tešku utakmicu u Sarajevu te se nada pobjedi.

"Spreman sam za veliku borbu u Sarajevu. Situacija nam nije lijepa, ali znam da Francuska ima veliki broj dobrih igrača i da možemo biti dobri. Trebamo samo odbaciti gubitnički mentalitet, moramo krenuti prema naprijed", rekao je Benzema.

Napadač Real Madrida još se jednom osvrnuo na propušteno Svjetsko prvenstvo: "Imao sam vrlo lošu prošlu sezonu Realu. Nisam bio u formi, prespavao sam sezonu. Međutim, nova sezona je probudila novu motivaciju u meni, kako u Realu tako i u reprezentaciji. Sve će bit dobro, a motivirano krećem od utakmice u Sarajevu".

Njegovu trenutnu formu komentirao je i izbornik Laurent Blanc: "Što se tiče njegovog morala, ja bih rekao da je spreman u glavi. Sretan sam kad čujem od njega da je spreman uspjeti u velikom klubu poput Reala, za to trebate imati dobre psihološke osobine".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.09.2010. u 19:33
    neka uzimaju iz mali, senegal burundi bangladesh igrace i imace vise srecu..katastrofa su ovi...neka izgube 5-0
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.09.2010. u 16:20
    Remi ili pobjeda BiH!
    Obrisan korisnik