Vodeni sportovi

Ruskinje i Talijanke u polufinalu

Ana Legradi • ponedjeljak, 06.09.2010.
Ruskinje i Talijanke u polufinalu
Foto: EPA

Večeras su na Mladosti odigrane četvrtfinalne utakmice ženskog dijela turnira. Snage su odmjerile Rusija i Mađarska te Španjolska i Italija.

Rusija-Mađarska 12:9 (3 : 2, 4 : 3, 4 : 2, 1 : 2)

EP, Zagreb, četvrtfinale, (ž)
Suci: Piere Bonnay (Francuska), Mihailo Ćirić (Srbija)

RUSIJA: Antonova , Beljajeva (2/2), Gaufler, Gližina (1/3), Ivanova (3/4), Konjuh (2/4), Prokofjeva (1/3), Pustunjikova (1/1), Rižova Aleničeva (1/1), Soboljeva (1/5), Tankejeva, Kovtunovskaja, Protsenko. Izbornik: Aleksandr Kabanov

MAĐARSKA: Kisteleki H., Poszkoli, Kisteleki D. (2/4), Szucs, Takacs, Dravucz (4/6), Keszthelyi (1/2), Toth (1/3), Bujka, Valkai, Menczinger, Kaso, Gyongyossy. Izbornik: Matyas Petrovics

Jedna od najtrofejnijih ženskih ekipa u Zagrebu je svakako momčad Rusije. U srijedu, 08. rujna, u 19.30 sati će odigrati polufinalnu utakmicu protiv Olimpijske pobjednice, Nizozemske, na bazenu Mladosti. Ruskinje su na putu obrane naslova prvakinja Europe.

Rusija je s mukom povela u prvoj četvrtini, tako je bilo i u drugoj četvrtini, sve dok se nije počela parati Mađarska mreža u trećem dijelu. Nedostižno je bilo vodstvo Rusije u zadnjem dijelu. Rusija zasluženo odlazi u daljnje natjecanje, preostale su dvije utakmice do ponovljenog slavlja iz Malage. Mađarskoj ostaje borba za utješno, peto ili šesto mjesto.

Ruski izbornik Aleksandr Kabanov može biti zadovoljan sa plasmanom svoje momčadi. "Imali smo nekoliko problema na početku ovog turnira, prije svega, igranje na otvorenom, jer smo navikli igrati turnire u zatvorenom bazenu. Danas smo imali malih problema s Mađarima, ali mi se znamo međusobno jako dobro. To također vrijedi i za naše protivnice u polufinalu, Nizozemke."

Španjolska-Italija 9:10 (2 : 3, 2 : 3, 4 : 3, 1 : 1)

Zagreb, EP, četvrtfinale, (ž)
Suci: Mario Brguljan (Crna Gora), Miroslav Vlašić (Hrvatska)

ŠPANJOLSKA: Gil (5/11), Espar (1/2), Tarrago (1/2), Ortiz, Lloret Gomez, Miranda, Pena (1/3), Blas, Meseguer, Garcia (1/3), Gorria, Bugallo, Ester. Izbornik: Angel Miguel

ITALIJA: Abbate, Aiello, Bianconi (3/3), Casanova (1/4), Cotti (3/4), Emmolo (1/5), Frassinetti, Garibotti, Motta (2/7), Radicchi, Rocco, Gigli, Gorlero. Izbornik: Roberto Fiori

Talijanke od 2003. godine nisu osvojile Europsko prvenstvo. Ove godine su turnir odigrale solidno, a za prolaz u polufinale su se dobro namučile. Španjolka, Blanka Gil, je pročitala golmanicu Elenu Gigli i ubacila čak pet golova. Talijankama je nedostajalo koncentracije u trećem dijelu. U zadnjem dijelu popravljaju obranu i završavaju susret s 10:9.

Španjolska ipak neće otići kući praznih ruku. U srijedu u 15.30 sati igraju protiv Mađarske za peto ili šesto mjesto. Italiju pak očekuje momčad Grčke, u polufinalnom dvoboju u srijedu, 17.30 sati, na bazenu Mladost.

"Igrali smo s punom pozornošću i koncentracijom. Naša taktika je bila blokirati Blancu Gil i Roser Tarrago. Uvijek sam vjerovao kako je naš tim sposoban za osvajanje medalje. I danas je cijela ekipa vjerovala u to previše." Optimističan je bio izbornik Italije, Roberto Fiori.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!