Vodeni sportovi

Rudić: "Pripremit ćemo se, tko god dođe"

Ana Legradi • ponedjeljak, 06.09.2010.
Rudić: "Pripremit ćemo se, tko god dođe"
Foto: Sandro Donda

Hrvati će u utorak pozorno pratiti dvoboj između Srbije i Crne Gore, jer pobjednik igra s Hrvatskom u polufinalu.

Početkom prvenstva u javnosti se negodovalo zbog poraza od Crne Gore, odmah na početku turnira. "Bolje da smo od Crne Gore izgubili na početku turnira, nego u daljnjem tijeku natjecanja", kaže Miho Bošković. Izjava stoji u potpunosti s obzirom na do sada pokazanu formu naše momčadi

"Jako je bitna činjenica da smo se iz utakmice u utakmicu popravljali i postajali sve bolji. Moram napomenuti kako je obrana postajala sve bolja. Sve se vidjelo u ogledu s Italijom. Igrači su motivirano ušli u utakmicu. Italija je za mene iznenađenje turnira, imali su agresivnu obranu. Nekoliko naših igrača je ponijelo ostatak ekipe. Pustimo sada napad, obrana je napravila ključan posao", Ratko Rudić je detaljno analizirao proteklu utakmicu i osvrnuo se na mogućeg protivnika.

Rudić ni pred sljedeću utakmicu ne želi kalkulirati o protivniku. "Ne mogu sada reći je li prednost to što evo, pauziramo tri dana. Utakmica između Srbije i Crne gore će biti iznimno teška, prije svega fizički. Ne znam koliko će to nama ići u prilog, ali nama je to svejedno. Mi ćemo se pripremiti tko god da je u pitanju. Momčad ima silnu motivaciju i želju za osvajanjem medalje. Imamo fizičku spremu, samopouzdanje i naravno navijače. Dat ćemo sve od sebe da osvojimo prvenstvo."

Talijanski izbornik Alessandro Campagna je bio oduševljen publikom pred kojom je imao priliku igrati, a utakmicu je ocijenio kao jako bitnu za obje momčadi. "Za moju mladu momčad ovo je bila iznimno teška utakmica. Prije svega, probna utakmica za daljnji plasman. Bili smo do trećeg dijela ravnopravni, ali je na kraju pobijedilo iskustvo hrvatske momčadi. Čestitke izborniku i cijeloj momčadi."

Maurizio Felungo je nakon utakmice čestitao svojim protivnicima. "Čestitke reprezentaciji Hrvatske. Meni i mojim suigračima je bila čast igrati protiv mojih uzora, poput Damira Burića, Josipa Pavića i Mihe Boškovića. Publika je također bila odlična."

Talijanski izbornik je naveo kako u će u utakmicu s Njemačkom ući punom snagom. "Njemačka je jedna jaka momčad. Turnir je odigrala odlično. U utakmicu s Srbijom su ušli s manje pozornosti. Prema tome ih ne treba podcjenjivati." Talijani se nadaju prolasku u polufinale.

Zahvale publici je uputio i Ivan Buljubašić. "Odličan je osjećaj igrati pred onakvom publikom. Pobjeda nam je svakako bila bitna."

Sutra se na Mladosti igraju četvrtfinalne utakmice turnira. Italija će zaigrati protiv Njemačke u 17.45 sati, a Srbija i Crna Gora igraju u 20.40 sati. Prije toga će se odigrati utakmice između Španjolske i Rusije u 13 sati te Turske i Makedonije u 15 sati, za razigravanje od sedmog do 12. mjesta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!