Nogomet

Španjolska: Ljepotica na Riazoru, Jarni strijelac

Marko Breljak • ponedjeljak, 26.02.2001.

Tablica Raspored i rezultati

Samo jedna utakmica 24. kola Primera Divizion odigrana je u subotu, ali je ta potpuno zasjenila svih preostalih devet odigranih u nedjelju. Kako i ne bi kada se zna da se radi o derbi susretu ovog kola, ali i cjelokupnog prvenstva, utakmici između Deportiva i Reala.

Real i Deportivo su u velikoj formi, na vrhu su španjolske lige, solidno “guraju” i u Europi, a igraju nogomet koji plijeni. Kada se to sve uzme u obzir i još doda fanatična publika na prepunom stadionu Riazor, spektatkl je neizbježan. Domaćini su nadigrali Real u prvom dijelu, ali su nekako sretno, gosti na poluvremenu vodili sa 0:2. Prvi gol, u 6. minuti, autogol je Heldera, a u finišu poluvremena su “kraljevi” povećali prednost nakon sumnjivog jedanaesterca na Guttiju (Figo strijelac). Sve ostalo pripalo je “Deporu” čiji igrači su promašivali nemoguće. Naročito razigrani bili su Djalminha i Makaay od kojih su polazile sve akcije. Deportivo je pritisak nastavio i u nastavku, a već u 54. minuti smanjili su prednost nakon jedanaesterca. Figo je prekršajem u kaznenom prostoru zaustavio Djalminhu, a Brazilac je samo lagano plasirao loptu s “kreča” za 1:2. Djalminha je inače potpuno zasjenio Figa i bio najbolji igrač ove fenomenalne utakmice. Brojne promašaje domaćih nije kaznio Raul kada je sa samo nekoliko metara pucao ravno u Songoa. Time bi susret vjerojatno bio razriješen i prije kraja.
Utakmica se polagano bližila kraju i činilo se da će Real odnijeti prvu pobjedu sa Riazora nakon osam godina. Da tako ne bude pobrinuo se Tristan, samo nekoliko trenutaka nakon što je ušao u igru, prekrasno plasiravši loptu pokraj cijele obrane Reala i Casilassa na golu. Bio je to znak za slavlje Deportiva jer bod je spašen, a Real je i dalje na samo četiri boda. Time ujedno nije prekinut njihov niz nepobjedivosti na domaćem terenu, koji traje više od godinu dana. Ipak, bodom zadovoljniji mogu biti gosti jer su u utakmici sa Deportivom bili nadigrani, a njihova prednost je i nakon utakmice sa najvećim konkurentom četiri boda. A koliko je Deportivo bio dominantan najbolje govori činjenica da su čak četiri puta pogodili vratnicu.

Dok Realu i Deportivu pod vodstvom karizmatičnih Del Bosquea i Irruete ide sjajno, u Barceloni vlada veliko nezadovoljstvo trenerom. Tijekom tjedna igrači su prekinuli komunikaciju sa Ferrerom jer zahtijevaju da ih vodi neki renomiraniji trener, a ne čovjek koji je dosad vodio drugu momčad Barce. Utakmica sa predzadnjim Sociedadom stoga je bila vrlo interesantna jer bi sve osim pobjede bilo pogubno za Ferrera. Čak i u ovom susretu Barca je opasno “živjela”. Na poluvremenu su vodili samo sa 1:0 i tek u nastavku je utakmica rezriješena golovima Kluiverta i Xavija. Unatoč pobjedi i samo bodu koji je osvojio Real, prednost Madrižana nad Kataloncima je i dalje velikih devet bodova, a kada se tome doda i trenutna forma mogućnost da se Barcelona ubaci u borbu za vrh su zaista male.

Pri vrhu se još uvijek drži Valencia, koja je ovaj vikend sa uvjerljivih 3:1 porazila neugodni Villarreal. Zvijezda tog susreta bio je Norvežanin Carew koji je postigao sva tri pogotka. Zaostatak Cuperove momčadi za prvoplasiranim Realom je tako smanjen na sedam bodova.

Radosna vijest za izbornika Jozića, ali i sve nas, poklonike naših “legionara”, stiže iz Ovieda. Tamo je Robet Jarni bio strijelac vodećeg gola za gostujući Las Palmas. Taj rezultat stajao je na semaforu do 71. minute kada je Delly Valdes izjednačio, a nažalost po Jarnija i Las Palmas, Larrainzar je u sudačkoj nadoknadi postavio konačnih 2:1. Osim Jarnija, ovog vikenda nitko od naših igrača u Španjolskoj nije nastupio.

SuperSport HNL

1Rijeka 612:1+1114
2Hajduk 68:4+414
3Dinamo 613:4+913
4Šibenik 66:6010
5Varaždin 64:2+29
6Istra 1961 64:13-97
7Gorica 66:8-25
8Lokomotiva 65:9-45
9Osijek 65:9-44
10Slaven Belupo 63:10-71

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Nogomet
  • Najnovije
  • Najčitanije

SuperSport HNL

1Rijeka 612:1+1114
2Hajduk 68:4+414
3Dinamo 613:4+913
4Šibenik 66:6010
5Varaždin 64:2+29
6Istra 1961 64:13-97
7Gorica 66:8-25
8Lokomotiva 65:9-45
9Osijek 65:9-44
10Slaven Belupo 63:10-71

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!