Nogomet

I Giggs razmišlja o klupi Walesa

Borna Rupnik • utorak, 07.09.2010.
I Giggs razmišlja o klupi Walesa
Foto: Davor Sajko

Poraz u Crnoj Gori potaknuo je rasprave o mogućem odlasku Johna Toshacka s dužnosti izbornika Walesa...

Ukoliko se ostvare najave da će John Toshack ubrzo napustiti klupu velške reprezentacije, o čemu se sve glasnije priča poslije uvodnog poraza u kvalifikacijama za europsku smotru 2012. godine, naslijediti bi ga volio poznati napadač John Hartson.

Taj je 35-godišnjak u deset godina igranja za Wales upisao 14 golova u 51 utakmici, no nema trenerskog iskustva. "Ne znam koliko bih bio izgledan kandidat, no ponude li mi taj posao, ozbiljno bih ga shvatio".

"Imam potrebne licence, naučio sam mnogo o nogometu i naravno da me privlači funkcija velškog izbornika", dodao je Hartson, koji se nedavno borio i s rakom.

Mnogi bi na Toshackovom mjestu voljeli vidjeti Ryana Giggsa, već sada legendarnog člana Manchester Uniteda, koji se ne želi isključiti iz utrke usprkos klupskim obvezama.

"Jasno je da bi dužnost izbornika Walesa bila velik posao i svjestan sam toga. I bilo bi mi teško s obzirom da sam još uvijek igrač Manchester Uniteda", upozorava Giggs.

Međutim, poziva se na slučaj Marka Hughesa, odnosno nepredvidljivost: "U jednom je trenutku igrao za Blackburn i Wales, a u sljedećem je već sjedio na velškoj klupi. I sigurno to nije tako planirao".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!