Nogomet

Del Bosque: "Neka nova Argentina"

Damir Žbulj • utorak, 07.09.2010.
Del Bosque: "Neka nova Argentina"
Foto: Sandro Donda

Večeras je u Buenos Airesu na rasporedu prava nogometna poslastica jer se u prijateljskom susretu sastaju Argentina i svjetski prvak Španjolska…

Nakon što su uspješno otvorili novi kvalifikacijski ciklus, gostujućom pobjedom protiv Lihtenštajna s četiri pogotka razlike, Španjolci ovo kolo odmaraju od službenih obaveza, a slobodan termin iskoristiti će za atraktivnu utakmicu protiv Argentine.

Novi argentinski izbornik, Sergio Batista, naslijedio je klupu od Diega Maradone te će pokušati vratiti stari sjaj svjetskoj nogometnoj velesili, dok će Leo Messi sigurno imati poseban motiv jer će na suprotnoj strani biti nekolicina njegovih klupskih kolega iz Barcelone, poput Piquea, Ville, Inieste i Xavija.

Messi je utakmicu najavio riječima: "Još uvijek ne znam koga će trener poslati na teren, ali siguran sam da će susret biti zabavan. Stadion će biti pun pa u fantastičnoj atmosferi želimo naše navijače nagraditi dobrom igrom i pobjedom. Igramo protiv svjetskih prvaka, ali Argentina uvijek mora igrati na pobjedu. Siguran sam da će biti otvorena utakmica jer obje reprezentacije gaje napadačku igru i žele imati što veći posjed lopte, a to će biti ključ večerašnjeg uspjeha."

Španjolski izbornik Vicente del Bosque upozorio je svoje igrače da se ne zanose dosadašnjim uspjesima te da u svakoj utakmici iznova moraju dokazati svoju vrijednost, a večerašnji susret najavio je riječima: "Najgora stvar što nam se može dogoditi je da budemo uvjereni kako smo mi kraljevi Svijeta. Poslije osvajanja Svjetskog prvenstva naš cilj je priprema za iduće veliko natjecanje. Mislim kako je naš uspjeh plod kvalitetnog rada, a ne samo odlične generacije."

Del Bosque smatra kako će Argentina biti jedna sasvim druga reprezentacija od one koja je neslavno poražena na Svjetskom prvenstvu od Njemačke: "Njihova igra se promijenila od Svjetskog prvenstva. Gledao sam njihov susret protiv Irske u kojem su se predstavili u novom izdanju. Teže većem posjedu lopte u sredini terena i po tome su vrlo slični nama. Argentina je momčad koja je po kvaliteti vrlo blizu našoj, igra sa sličnom formacijom i ima puno talentiranih igrača u svom sastavu. Mogu reći kako nema velikih razlika između ove dvije reprezentacije."

Osvrnuo se Del Bosque i na glavnu zvijezdu argentinske reprezentacije, genijalnog Lionela Messija: "U posljednjem našem međusobnom dvoboju bio je dobro čuvan. Imamo igrače koji ga izvrsno poznaju, međutim, Leo je fantastičan igrač i sposoban je pronaći rješenje za svaki problem. Iako nije postigao zgoditak na Svjetskom prvenstvu, bio je izuzetan. Nije imao sreće jer je mrežu mogao zatresti nekoliko puta.

Posljednji put kada su se susrele ove dvije reprezentacije, u studenom 2009. godine u prijateljskom susretu u Madridu, bolji su bili Španjolci s 2:1. Dvostruki strijelac za Furiju bio je Xabi Alonso, dok je za Argentinu jedini strijelac, iz kaznenog udarca, bio upravo Messi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.09.2010. u 15:50
    bice gusto
    Obrisan korisnik