Vodeni sportovi

Španjolci iskoristili ruske poklone

Vedran Babić • utorak, 07.09.2010.
Španjolci iskoristili ruske poklone
Foto: Kristijan Komarica

Paralelno s četvrtfinalnim susretima u tijeku su i utakmice razigravanja od 7. do 12. mjesta na Europskom prvenstvu u Zagrebu. U prvoj takvoj Španjolska je s 9:6 porazila Rusiju, koja je u prosjeku pogodila svaki peti udarac.

ŠPANJOLSKA - RUSIJA 9:6 (3:0, 2:1, 2:5, 2:0)

Europsko prvenstvo u Zagrebu, razigravanje od 7. do 12. mjesta
Bazen ŠRC Mladost
Suci: Levin (Izrael), Simion (Rumunjska)

Španjolska: Aguilar (9 obrana), M. Garcia, Martin, Sziranyi, Molina (3), Minguell, Gallego (2), Espanol, Valles (1), Perrone (1), Mallarach, X. Garcia (2), Lopez (4 obrane). Izbornik: Rafael Aguilar

Rusija: Dugin, Basik, Jurčik, Rižov-Aleničev, Želtovskij, Antipov, Kalturin, Stratan, Novoksenov, Zakirov (2), Lisunov (4), Agarkov, Rastorgujev (8 obrana). Izbornik: Vjačeslav Sobčenko

Igrač više: Španjolska 3/6, Rusija 2/3
Peterci: Španjolska 1/1, Rusija 0/1

Ponajviše zahvaljujući katastrofalnom šutu ruskih vaterpolista Španjolska će se boriti za sedmo mjesto na Europskom prvenstvu. Iako ni pobjednici nisu briljirali u postotku šuta (36), Rusi su ipak bili očajni. Pogodili su samo šest puta iz čak 29 pokušaja, što je mizernih 20%.

Lisunov je zabio četiri gola, a Zakirov dva dok su Jurčik, Želtovskij, Antipov, Kalturin, Stratan, Novoksenov i Agarkov zajedno promašili nevjerojatnih 18 šuteva!

"Očekivao sam bolji borbeni duh svojih igrača, međutim naš napad je bio jako loš, pogotovo u prve dvije četvrtine kada smo napravili puno pogrešaka i u obrani", rekao je ruski izbornik Vjačeslav Sobčenko.

Prvu četvrtinu Španjolci su dobili s 3:0, a početkom druge povisili su na 4:0. Prvi pogodak Rusi postižu tek u 13. minuti, no u posljednjim trenucima druge četvrtine Španjolci opet vraćaju na plus četiri. Vođeni jedinim raspoloženim igračima, Lisunovim i Zakirovim, Rusi su u zadnju četvrtinu ušli sa samo jednim golom zaostatka (7:6), ali su do kraja utakmice promašili još nekoliko šuteva i tako prokockali priliku za preokret.

Izbornik Španjolske Rafael Aguilar zadovoljan je što je njegova momčad ostala u igri za sedmo mjesto. "U prve dvije četvrtine smo igrali odlično, ali u trećoj smo imali problema s jakim presingom Rusije. Najvažnije je da smo na kraju ipak pobijedili."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!