Vodeni sportovi

Turci slave prvu pobjedu

Tea Lokas • utorak, 07.09.2010.
Turci slave prvu pobjedu
Foto: Kristijan Komarica

U razigravanju za pozicije od sedmog do 12. mjesta na Europskom prvenstvu u Zagrebu Turska je svladala "malu Hrvatsku" ekipu Makedonije rezultatom 9:6.

Turska - Makedonija 9:6 (2:0, 1:2, 3:3, 3:1)

SRC Mladost, za plasman od 7. do 12. mjesta

Turska: Sezer, Gozusulu, Balta, Okman 3, Gunkut, Coskun, Hakyemez, Cagatay 2, Hantal 2, Sonmez, Beskardesler 1, Guven 1, Guveli. Izbornik: Sinan Turunc.

Makedonija: Perčinić, Računica 1, Vuksanović, Delaš, Bosančić 1, Krečković, Brkić 3, Dimovski, Latković, Petrović, Benić 1, Janewski. Izbornik: Stevan Nonković.

Suci: Pierre Bonnay (Francuska), Gyorgy Juhasz (Mađarska)

Turska momčad od starta je zavladala bazenom te već nakon prve četvrtine imala prednost od 2:0. Za te pogotke zaslužni su Beshardesler i Okman koji su udarce uspjeli realizirati u posljednje dvije minute četvrtine.

Makedonija je uzvratila u nastavku golovima Računice i Bosančića, no Turci uspijevaju zadržati minimalno vodstvo pred odmor.

Igra je bila poprilično izjednačena u trećem dijelu, a obje momčadi vrlo raspoložene. Ipak, posljednjih osam minuta pokazalo se odlučujućima, a tu su prevagu odnijeli Turci predvođeni izbornikom Turuncom koji nije mogao skriti zadovoljstvo nakon dobro odrađenog posla.

"Prije početka natjecanja rekao sam da želimo pobijediti barem u jednoj utakmici, i upravo to smo danas učinili. Također sam znao da se možemo 'vratiti' nakon teškog poraza od Crne Gore. Danas su odlično igrali, ponosim se svojom momčadi", riječi su to turskog izbornika nakon ogleda s Makedoncima.

S druge strane Stevan Nonković nije imao puno toga za reći: "Ne razumijem zašto smo izgubili ovu partiju! Mentalni problemi? Manjak motivacije? Umor?..."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!