Nogomet

Spahić: "Daleko od našeg nivoa"

Mihaela Bradovski • srijeda, 08.09.2010.
Spahić: "Daleko od našeg nivoa"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Nakon sinoćnje francuske pobjede na gostovanju u BiH, ova se dva sastava nalaze na trećem i četvrtom mjestu ljestvice kvalifikacija za Euro 2012. godine s istim brojem bodova. I dok se u taboru gostiju slavilo, u onom domaćeg sastava zbrajale su se pogreške...

Pogoci Karima Benzeme i Florenta Maloude bili su dovoljni za pobjedu Francuske na gostovanju kod Bosne i Hercegovine. Da je njegova momčad u drugom susretu kvalifikacija potpuno nadigrana od protivnika priznao je izbornik BiH Safet Sušić.

"Što reći osim da je protivnik bio bolja momčad i da mu moramo čestitati. Bili su bolji čitavu utakmicu, dominirali svih 90 minuta i stvorili mnoštvo prilika. No život ide dalje, pred nama je još dosta utakmica."

U dublju analizu utakmice nije ulazio niti kapetan reprezentativnog sastava Emir Spahić. No i on je, poput svog izbornika, priznao kako BiH nije pokazala da ima oružje kojim može do pozitivnijeg rezultata.

"Teško mi je sada išta govoriti. Nismo imali svoju večer, daleko je ovo od našeg nivoa. Neki su nas protivnički igrači potpuno nadtrčali, no nisu oni bili brzi već smo mi bili previše spori."

Zadovoljan je s druge strane mogao biti Benzema, strijelac pogotka iz 72. minute koji je utakmicu usmjerio prema pobjedi francuske reprezentacije. Koliko je Francuzima ova pobjeda bitna, ali i koliko respekt kadar Bosne i Hercegovine uživa kod protivnika, najbolje govore njegovi prvi komentari:

"Ovo je bio najvažniji pogodak koji sam ikada postigao za Francusku. Sretan sam zbog pogotka, no sretniji zbog toga što smo tako kasno u utakmici ostali ujedinjeni i to je rezultirali uspjehom. No važno je i za naše buduće akcije."

Nakon sramotno okončanog natjecanja u Južnoj Africi, te prve utakmice kvalifikacija Benzema i društvo najvećeg su protivnika imali u pritisku. "Znamo svi što ovakve utakmice znače. Ali pokazali smo kvalitetu kad nam je bilo najteže. Svi su odigrali sjajno, uključujući one najmlađe."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!