Košarka

Scola: "Sitnice su odlučile"

Mirza Seferagić • srijeda, 08.09.2010.
Scola: "Sitnice su odlučile"
Foto: EPA

Nakon sinoćnje sjajne utakmice između Argentine i Brazila (93:89) puno sretniji i zadovoljniji mogu biti Argentinci, ali niti Brazilci nisu bili previše tužni i kažu da su izgubili od bolje momčadi.

Zadovoljan je bio i izbornik Argentine Sergio Hernandez koji kaže da će Brazilci u sljedećih nekoliko godina biti jedna od najjačih ekipa na svijetu: "Vrlo smo sretni zato jer svi znaju da smo bili vrlo nervozni prije ove utakmice. Utakmica je bila dosta teška, ali to je i normalno jer su obje ekipe vrlo snažne. Oni su sjajno igrali pick-n-roll, a mi smo to pokušavali spriječiti. U drugom su poluvremenu dosta igrali na Splittera i to im je donijelo puno dobroga. Siguran sam da će Brazilci biti jedna od najjačih momčadi na svijetu u sljedećih nekoliko godina."

Pred novinare je potom izašao i "stroj za postizanje koševa", kako su ga nazvali njemački komentatori, Argentinac Luis Scola, a on je ujedno i najbolji strijelac ovog prvenstva sa sjajnih 30,3 poena u prosjeku. Sinoć je Brazilcima utrpao čak 37! Scola smatra da su obje momčadi odigrale sjajnu utakmicu te da su pobjednika odlučile sitnice: "Bila je ovo sjajna utakmica. Volio bih da smo se susreli s njima u kasnijoj fazi natjecanja. Obje ekipe su mogle doći do pobjede, ali na kraju su ipak odlučile sitnice koje su ovaj put otišle na našu stranu."

"Mi smo imali tri ili četiri igrača koji su postigli 10-15 koševa umjesto jednog ili dvojice s 20 ili više poena i mislim da je to puno bolji način za doći do pobjede u ovakvoj utakmici. Znam da će me suigrači češće tražiti pred kraj utakmice i, vjerujte mi, bilo je puno takvih utakmica u kojima sam promašivao šuteve u zadnjim trenucima i siguran sam da će ih biti još. Danas sam ih, srećom, pogađao. I to vam je košarka."

Najbolji brazilski igrač sinoć bio je Marcelo Huertas s 32 postignuta koša i njemu je jako žao što se nisu s Argentincima sastali u kasnijoj fazi turnira: "Znali smo da će ovo biti velika borba. Postignuto je iznenađujuće puno koševa. Mislili smo da će obje momčadi izaći na teren i da će igrati odličnu obranu, ali smo i mi i oni pogađali gotovo sve. Pred kraj smo ih stisnuli i imali smo dobru priliku za pobjedu, međutim, oni su pogodili neke jako teške šuteve i na kraju su oni pobijedili. Carlos Delfino i, pogotovo, Luis Scola su pogađali zaista teške šuteve i mi samo možemo žaliti za ovom utakmicom jer smo imali dobar plan. Igrali smo dobro na ovom prvenstvu, izgubili smo od SAD-a sa samo dva razlike što nikome nije uspjelo. I kasnije smo igrali sjajno, ali sad smo naišli na bolju momčad i to je to. I sretni smo i tužni u isto vrijeme."

Brazilski izbornik s argentinskom putovnicom Ruben Magnano čestitao je Argentincima na zasluženoj pobjedi: "Čestitke Argentini na pobjedi i njihovom velikom zalaganju. Nemam što puno za dodati jer je Marcelo (Huertas) sve rekao. Mi zaista nismo imali sreće, pa smo odmah u ovoj fazi za protivnike dobili sjajne Argentince i žalosni smo zbog poraza, ali smo i vrlo sretni zbog prikazane volje i sjajne igre naših igrača."

SP 2010, skupina B

1SAD 50+124
2Slovenija 41+17
3Brazil 32+44
4Hrvatska 23-12
5Iran 14-66
6Tunis 05-107

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

KošarkaSP 2010.
  • Najnovije
  • Najčitanije

SP 2010, skupina B

1SAD 50+124
2Slovenija 41+17
3Brazil 32+44
4Hrvatska 23-12
5Iran 14-66
6Tunis 05-107

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.09.2010. u 11:22
    Da, sitnica sto je zabio 37 :)
    Obrisan korisnik