Vodeni sportovi

Polufinale donijelo i Eindhoven

Maja Giljanović • srijeda, 08.09.2010.
Polufinale donijelo i Eindhoven
Foto: Sandro Donda

Plasmanom u polufinale Europskog prvenstva u Zagrebu hrvatski su vaterpolisti osigurali nastup i na sljedećem Europskom prvenstvu koje će se 2012. godine održati u Eindhovenu.

Polufinalisti Europskog vaterpolskog prvenstva u Zagrebu osigurali su i plasman na Europsko prvenstvo u Eindhovenu 2012. godine, izravnim prolazom u polufinale vizu za Nizozemsku su izvadile Hrvatska i Mađarska, a četvrtfinalnim pobjedama protiv Crne Gore i Njemačke pridružile su im se i Srbija i Italija.

U Zagrebu je na raspolaganju još samo jedna pozivnica, a pripast će ili svrgnutim europskim prvacima Crnogorcima ili Nijemcima koji su Crnu Goru prošle godine na Svjetskom prvenstvu u Rimu izbacili u osmini finala i gurnuli u borbu za deveto mjesto (Njemačka je završila na šestom mjestu, a Crna Gora je slavila protiv Australije i "osvojila" deveto mjesto).

Ostalih šest reprezentacija koje nastupaju u Zagrebu - Španjolsku, Rusiju, Grčku, Rumunjsku, Makedoniju i Tursku - čekaju kvalifikacije s još 13 selekcija. Format kvalifikacija je izmijenjen, više se ne održavaju na izdvojenim turnirima nego u šest skupina svatko igra sa svakim, na svom bazenu i u gostima. Prvo kolo starta koncem listopada ove, a posljednje je na rasporedu krajem listopada sljedeće godine.

Skupine su određene ždrijebom u Stuttgartu: u Skupini A Malta i Poljska čekaju 10-plasiranog iz Zagreba, u Skupini B Slovenija, Portugal i Bugarska šestoplasiranog, u Skupini C Bjelorusija igra protiv osmoplasiranog i fenjeraša EP-a u Zagrebu, u Skupini D Francuska i Švicarska čekaju 11-plasiranog, u Skupini E Velika Britanija i Gruzija devetoplasiranog te u Skupini F Slovačka, Ukrajina i Izrael igraju sa sedmoplasiranim.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!