Nogomet

Blanc: "BiH bi mogla biti novi početak"

Borna Rupnik • četvrtak, 09.09.2010.
Blanc: "BiH bi mogla biti novi početak"

Novi francuski izbornik Laurent Blanc uspio je izboriti svoju prvu pobjedu na novom poslu. U Sarajevu je Francuska nadjačala Bosnu i Hercegovinu...

Premda su u prijestolnicu susjedne nam države doputovali nakon neočekivanog domaćeg poraza od Bjelorusije, a reprezentativci Bosne i Hercegovine su ih dočekali nakon slavlja u Luksemburgu, Francuzi su osvojili prijeko potrebna tri boda (2:0).

Pogoci Karima Benzeme i Florenta Maloude popravili su raspoloženje izbornika Laurenta Blanca: "Taj će rezultat dati samopouzdanje onima koji ga uistinu trebaju, iako ne znači da su sada neke stvari sigurne. Još nam uvijek nedostaje iskustva".

"Međutim, tim rezultatom, ostvarenom na gostujućem terenu, kupili smo vrijeme za obnovu momčadi. Utakmica u Bosni i Hercegovini mogla bi biti novi početak za Francusku", nastavio je bivši strateg Bordeauxa.

Blanc je ujedno otkrio da je bitka u Sarajevu dobivena u veznoj liniji: "Da smo tu izgubili premoć, izgubili bismo susret. Moramo igrati i s napadačima, naravno, ali protiv jakih momčadi moramo osigurati sredinu terena. Zato nam tamo trebaju i brojčana snaga, ali i mišići".

Istaknuo je da ne pozive i dalje neće dobivati igrači koji mogu stvoriti probleme u svlačionici: "Kriterij je prije svega pojedinačna kvaliteta, no svi moraju biti svjesni da to nije dovoljno. Tko ne pokaže pozitivno razmišljanje i ne uklapa se u momčad, neće biti pozvan. U nogometu nitko ne smije raditi što god poželi".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!