Vodeni sportovi

Makedonija završila posljednja

Vedran Babić • četvrtak, 09.09.2010.
Makedonija završila posljednja
Foto: Davor Sajko

Dan u kojem ćemo saznati finaliste Europskog prvenstva u vaterpolu otvoren je utakmicom za pretposljednje, 11. mjesto. Nakon što su u prošloj utakmici šokantno poraženi od Turske, Makedonci su još jednom razočarali i upisali novi poraz, ovoga puta od Rusije.

RUSIJA - MAKEDONIJA 5:4 (1:2, 2:0, 1:0, 1:2)

Europsko prvenstvo u Zagrebu, utakmica za 11. mjesto
ŠRC Mladost
Suci: Stavropoulos (Grčka), Vlašić (Hrvatska)

Rusija: Dugin, Basik (1), Jurčik, Rižov-Aleničev, Želtovskij, Antipov, Kalturin, Stratan (1), Novoksenov (2), Zakirov, Lisunov (1), Agarkov, Rastorgujev (4 obrane). Izbornik: Vjačeslav Sobčenko

Makedonija: Perčinić, Računica, Vuksanović (1), Delaš, Bosančić, Krečković, Ivović, Brkić (1), Dimovski, Latković, Petrović, Benić (2), Janewski. Izbornik: Stevan Nonković

Igrač više: Rusija 4/6, Makedonija 2/4
Peterci: Rusija 0/1, Makedonija 1/1

Sa samo jednom pobjedom reprezentacija Makedonije, sastavljena uglavnom od Hrvata, Srba i Crnogoraca, završava svoj nastup na europskoj smotri. U utakmici za 11. mjesto poraženi su od Rusije 5:4 u utakmici u kojoj ni jedna momčad nije imala postotak šuta veći od 20%!

"Bilo je jako teško motivirati igrače u ovakvoj utakmici. Upravo zato je kvaliteta bila jako loša. Trebali smo ostvariti bolji rezultat. Uoči natjecanja odigrali smo pripremnu utakmicu s Hrvatskom u Dubrovniku i rezultat je bio zadovoljavajuć. Ipak, čini se da naši igrači nemaju puno samopouzdanja", priznao je ruski izbornik Vjačeslav Sobčenko.

Rusi su četiri od svojih pet golova zabili s igračem više, a iako su u završnici imali prilike izjednačiti rezultat, Makedonci nisu uspjeli te su tako neslavno skončali u Zagrebu. Jedina svjetla točka bio je njihov vratar Dalibor Perčinić, koji je sakupio 14 obrana i koji je praktički jedini razlog zbog kojeg su Makedonci poraženi s minimalnom razlikom.

Igrač Makedonije Nenad Petrović otkrio je par pojedinosti iz svlačionice. "Nakon poraza od Turske imali smo problema s mentalnom pripremom za ovaj susret. Uz to, naš izbornik Nonković je najavio svoju ostavku i nije razgovarao s nama tijekom cijele utakmice. To je bilo prilično čudno. Možda će se ipak predomisliti."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!