Vodeni sportovi

Španjolcima bitka za plasman

Tea Lokas • četvrtak, 09.09.2010.
Španjolcima bitka za plasman
Foto: Kristijan Komarica

Španjolci i Grci morali su igrati produžetke da bi dobili pobjednika u međusobnom dvoboju za plasman od sedmog do desetog mjesta na Europskom prvenstvu u Zagrebu.

Španjolska - Grčka 12:11 (2:3, 3:1, 3:3, 2:3; 1:1, 1:0)

SRC Mladost, za plasman od 7. do 10. mjesta

Španjolska: Aguilar, M. Garcia 1, Martin 1, Sziranyi 1, Molina 2, Minguell 1, Gallego, Espanol 1, Valles 1, Perrone 1, Mallarach, X. Garcia 3, Lopez. Izbornik: Rafael Aguilar.

Grčka: Tsalkanis, Mylonakis 1, Papadogkonas 1, Miralis 3, Delakas 2, Fountoulis, Afroudakis, Ntoskas 2, Mourikis 2, Miteloudis, Gounas, Kolomvos, Galanidis. Izbornik: Anastasios Doumpas.

Suci: Mihailo Čirić (Srbija), Jürgen Hausche (Njemačka)

Španjolska, koja je slovila za jednog od favorita, uspjela je izvući pobjedu protiv Grka u drugoj utakmici razigravanja od sedmog do desetog mjesta. Tek nakon drugog produžetka bilo je jasno tko je pobjednik i tko će vjerojatno osigurati poziciju broj sedam.

Prva i zadnja četvrtina pripala je Grcima minimalnom razlikom, no Španjolci su u drugom dijelu ostvarili prednost od +2 što je neutraliziralo rezultat na konačnih 10:10 koliko je bilo na kraju regularnog dijela igre.

Prvi produžetak ponovno je završio izjednačeno, a strijelci su bili za Grke Delakas i za Španjolce Xavier Garcia. Odlučujući pogodak zabio je isti španjolski vaterpolist 57 sekundi prije kraja utakmice s pet metara.

Za momčad Španjolske najučinkovitiji je bio X. Garcia s tri pogotka, dok je Grcima s istim brojem pogodaka pomogao Miralis.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.09.2010. u 09:20
    ek nakon drugog produžetka bilo je jasno tko je pobjednik i tko će vjerojatno osigurati poziciju broj sedam. A šta je s Rumunjima, kao da oni neće igrat a 7.misto....
    Obrisan korisnik