Vodeni sportovi

Rumunjskoj dvoboj razočaranih

Matej Milanović • petak, 10.09.2010.
Rumunjskoj dvoboj razočaranih
Foto: Davor Sajko

U utakmici za sedmo mjesto na Europskom prvenstvu za vaterpoliste, Rumunjska je svladala Španjolsku s 8:7. Španjolcima nije pomogla niti odlična posljednja četvrtina u koju su krenuli sa zaostatkom od pet golova.

RUMUNJSKA - ŠPANJOLSKA 8:7 (0:0, 3:4, 4:0, 0:4)

EP 2010, Zagreb, Polufinale

Rumunjska: Stoenescu, Radu 3, Negrean, Diaconu 1, Iosep 1, Busila 2, Chioveanu, Mateiguiman, Cretu, Georgescu, Ghiban, Kadar 1, Dragusin, Trener: Kovacs

Španjolska: I. Aguilar, M. Garcia, Martin 1, Sziranyi, Molina 3, Minguell, Gallego, Espanol 1, Valles, Perrone, Mallarach 1, X. Garcia 1, Lopez, Trener: R. Aguilar

Suci: Stajković (Makedonija), Bervoets (Nizozemska)

Igrač više: Španjolska 4/7, Rumunjska 1/2

Rumunjska i Španjolska očekivali su više od ovog Europskog prvenstva. Posebno to vrijedi za Španjolce, svjetske viceprvake iz Rima, koji su do ovog dvoboja za sedmo mjesto upisali čak tri poraza. Jedan od tih poraza u skupini stigao je i od Rumunjske te je ovaj dvoboj, ako ništa drugo, bio prilika za osvetu.

Prva četvrtina prošla je bez žara, samo jedno isključenje i niti jedan pogodak. U drugoj dionici Španjolci su s dva uzastopna gola s igračem više došli na 3:1. No, umjesto da oni pobjegnu, dogodilo se suprotno. Rumunjska je reagirala, zaredala tri gola u posljednjih 100 sekundi prvog poluvremena, potom je u trećoj četvrtini dodala još tri pogotka.

Tako su Rumunji pomalo nevjerojatnom serijom od sedam golova pobjegli na 8:3 pred posljednju četvrtinu. U posljednjoj četvrtini Španjolci su uspjeli u razmaku od dvije minute zabili tri gola i smanjiti na 8:6. Dvije minute i 20 sekundi prije kraja dvoboja Xavier Garcia zabio je za prilazak na samo gol zaostatka.

U zadnjem napadu Guillermo Molina je imao priliku izjednačiti, ali njegov je pokušaj obranio Dragos Stoenescu i tako potvrdio pobjedu Rumunja od 8:7. Španjolsku, koja će se morati zadovoljiti razočaravajućim osmim mjestom, predvodio je Molina sa tri gola, a kod Rumunjske je isto toliko pogodaka upisao Cosmin Radu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!