Vodeni sportovi

Grci bolji od neraspoloženih Turaka

Maja Giljanović • petak, 10.09.2010.
Grci bolji od neraspoloženih Turaka
Foto: Dragan Kovač

Deveto mjesto na Europskom prvenstvu u Zagrebu osvojila je Grčka, igrači izbornika Anastasiosa Doumpasa otpor Turske su slomili u prvoj četvrtini i u nastavku mirno zadržali prednost.

GRČKA - TURSKA 10:7 (4:2, 2:2, 1:1, 3:2)

Zagreb, Europsko prvenstvo, utakmica za deveto mjesto
Suci: Axel Bender (Njemačka) i Andrej Franulović (Hrvatska)

GRČKA: Tsalkanis, Mylonakis 1, Papadogkonas, Miralis 1, Delakas 1, Fountoulis 1, Afroudakis 1, Ntoskaa 1, Mourikis 1, Miteloudis, Gounas 2, Kolomvos 1, Galanidis. Izbornik: Anastasios Doumpas

TURSKA: Sezer, Gozusulu, Balta, Okman 3, Gunkut, Coskun. Hakyemez, Cagatay, Hantal 2, Sonmez, Beskardesler 2, Guven, Guveli. Izbornik: Sinan Turunc

Devetoplasirani u Europi su Grci, igrači izbornika Anastasiosa Doumpasa u utakmici za deveto mjesto pobijedili su ljute rivale iz Turske. Susret je odlučila prva četvrtina u kojoj se Grčka golovima Mourikisa, Ntoskasa, Kolomvosa i Fountoulisa odvojila na dva razlike (4:2) i do konca utakmice samo održavala prednost.

Glavu Turske su iznad površine držali tek trostruki strijelac Okman i dvostruki strijelci Hantal i Beskardesler, ali ilozorno je bilo očekivati da njih trojica mogu izdržati cijelu utakmicu. Okman je kakvu-takvu zadovoljštinu dobio u činjenici da je najbolji strijelac utakmice, ali na isteku 32. minute veselili su se Grci (10:7).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!