Vodeni sportovi

Crna Gora osigurala Eindhoven

Maja Giljanović • petak, 10.09.2010.
Crna Gora osigurala Eindhoven
Foto: Sandro Donda

Peto mjesto i izravan plasman na Europsko prvenstvo u Eindhovenu 2012. godine izborila je Crna Gora. Svrgnuti europski prvaci Njemačkoj nisu dali ni promil šansi, prvu su četvrtinu dobili 5:0, a na koncu su slavili 14:6.

CRNA GORA - NJEMAČKA 14:6 (5:0, 3:4, 2:1, 4:1)

Zagreb, Europsko prvenstvo, utakmica za peto mjesto
Suci: Gyorgy Kun (Mađarska) i Mihai Simion (Rumunjska)

CRNA GORA: Radić, Petrović, Pasković 1, Danilović 1, Vukčević, Tičić, M. Janović 1, N. Janović 3, Ivović 2, Zloković 3, Gojković 3, Jokić, Šefik. Izbornik: Petar Porobić

NJEMAČKA: Tchigir, Naroska 1, Schrödter, Real, Stamm 2, Politze 1, Bukowski 1, Schuler, Kreuzmann, Öler, Schlotterbeck 1, Rössing, Kong. Izbornik: Hagen Stamm

Iako su vaterpolisti Crne Gore pred dolazak u Zagreb najavljivali najmanje medalju, nastup na Mladosti su završili na petom mjestu. Teško da peta pozicija u Europi zadovoljava ambicije selekcije u kojoj su jedan Aleksandar Ivović ili Nikola Janović, ali utjehu izbornik Petar Porobić i njegovi igrači mogu pronaći u činjenici da su pobjedom protiv Njemačke osigurali vizu za Europsko prvenstvo u Eindhovenu 2012. godine.

U prvoj četvrtini na Savi je odjeknula petarda, golovima Mlađana Janovića, Gojkovića (2), Danilovića i Nikole Janovića Crna Gora je u drugu četvrtinu projurila s 5:0. Nijemci nisu digli ruke i dvije minute prije kraja prvog poluvremena su smanjili na 4:6. Tu je, međutim, priči došao kraj jer Gojković i Pasković zabijaju za 8:4 na poluvremenu.

Do konca utakmice prednost je narasla na 14:6, Šefik je zaključao prilaze svom golu, a Janoviću i Gojkoviću se na kvoti od tri postignuta gola u drugom poluvremenu pridružio i Zloković.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!