Nogomet

Jose Mourinho predlaže novog izbornika

Borna Rupnik • subota, 11.09.2010.
Jose Mourinho predlaže novog izbornika
Foto: Shi-Yin Gu

Najpoznatiji portugalski trener zasad se nema namjere primiti izborničkog posla, no ima prijedlog tko bi mogao voditi reprezentaciju njegove zemlje...

Najbolji portugalski nogometaši ostali su bez izbornika nakon što je tamošnji savez uručio otkaz problematičnom Carlosu Queirozu - osim što je remizirao s Ciprom i izgubio od Norveške, zaradio je šestomjesečnu suspenziju zbog miješanja u rad antidopinške komisije - te je krenula potraga za novim rješenjem na klupi.

Jose Mourinho ovoga je ljeta preuzeo madridski Real, a njegov savjet tko bi trebao preuzeti Portugal glasi: "Volio bih da nacionalnu selekciju preuzme Luis Aragones. Radi se vrlo iskusnom stručnjaku".

Međutim, Mourinho to govori sa zadrškom: "S druge strane, moje je uvjerenje da bi reprezentacije trebali voditi domaći treneri". I u tom slučaju ima ideju, a njegov bi kandidat bio Paulo Bento.

"Ne volim gledati Portugal kako gubi ili remizira. Nadam se da će se stvari promijeniti jer Portugal ima dovoljno dobre igrače da okrene situaciju u svoju korist", dodao je Jose Mourinho.

Sam Luis Aragones ne bi imao ništa protiv preuzimanja spomenute dužnosti. "Želim nastaviti trenirati, a primio bih se posla bilo gdje izvan Španjolske", kaže 72-godišnji osvajač naslova europskog prvaka u Austriji i Švicarskoj.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.09.2010. u 16:07
    Aragones bi odlično došao Portugalu!
    Obrisan korisnik
  • Bogomdani11.09.2010. u 14:43
    Queiroz je trenerski mediokritet, da ne upotrijebim neku težu riječ.
    Bogomdani