Nogomet

Misteriozni susret Toga i Bahreina

Ivana Strahija • utorak, 14.09.2010.
Misteriozni susret Toga i Bahreina
Foto: Sandro Donda

7. rujna na stadionu u Riffi odigrana je prijateljska utakmica Bahreina i Toga, koju je domaća momčad dobila s 3:0. Mali problem je u tome što Togo nije poslao reprezentaciju u Bahrein.

Zanimljiva vijest stiže iz središta Fife, koja istražuje utakmicu Bahreina i Toga, odigranu 7. rujna u Riffi. Već tijekom utakmice boljim poznavateljima togoanskog nogometa sastav te ekipe bio je čudan, s mnoštvom nepoznatih igrača, a kasnije je ispalo da Togo nikad nije poslao reprezentaciju na prijateljski susret u Bahrein, pa se u stvari ne zna s kime su bahreinski nogometaši igrali. Oba nacionalna nogometna saveza također istražuju ovu misteriju.

Iz Bahreinskog nogometnog saveza kažu da su utakmicu dogovorili standardnim kanalima, kao pripremu za Prvenstvo zapadne Azije, i preko agenta kojeg su već ranije koristili i kojeg poznaju. Za Gulf Daily News je glasnogovornik BNS-a kazao: "Sve se činilo u redu tijekom utakmice, tek kasnije smo čuli da se neki čude togoanskom sastavu i igračima. Za utakmicu smo inače dobili su službenu dokumentaciju od togoanske strane, zajedno s brojevima putovnica igrača Toga. Utakmicu je dogovorio agent kojeg i inače koristimo, s kojim do sada nikad nije bilo problema i koji sada surađuje u istrazi ovog čudnog događaja."

Iz Toga se pak javio ministar sporta, Christophe Tchao, koji je za časopis Jeune Afrique kazao da baš nitko u Togu nije znao za tu utakmicu i da je istraga u tijeku.

Situacijom su ipak najviše pogođeni nogometaši Bahreina, koji su u ovoj lažnoj utakmici propustili priliku za uigravanje momčadi pred Prvenstvo zapadne Azije, koje počinje 24. rujna. BBC prenosi riječi bahreinskog izbornika Josefa Hickersbergera: "Utakmica je bila izuzetno dosadna i nije nam ni malo pomogla u pripremama za prvenstvo. Naši protivnici nisu mogli ni odigrati 90 minuta na istoj razini."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • The_Killer_000715.09.2010. u 14:40
    hahahaha okupila se škvadra i zaigrala protiv reprezentacije
    The_Killer_0007
  • Obrisan korisnik15.09.2010. u 09:57
    šteta kaj nisu pobjedili..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.09.2010. u 09:23
    LOL dana
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.09.2010. u 00:53
    hahahaha, kako jako. neka ekipica iz kvarta odigrala utakmicu pod okriljem repke i saveza utakmicu s drugom državom LOL ajme ova vijest danas razveselila, mila majko :D
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.09.2010. u 23:59
    Togo više ne najavljuje gostovanja nakon epizode sa busom.
    Obrisan korisnik