Nogomet

Maradonu privlači portugalska klupa

Mihaela Bradovski • srijeda, 15.09.2010.
Maradonu privlači portugalska klupa

Raskid suradnje između portugalske reprezentacije i Carlosa Queiroza stiglo je prošloga tjedna kao posljedica sramotnog ulaska u kvalifikacije za Euro 2012. godine. Iako iz Saveza nije stigla službena potvrda čini se kako je za upražnjeno mjesto na klupi zainteresiran bivši izbornik Argentine Diego Maradona...

Remi s Ciprom, te poraz od Finske, bio je dovoljan kako bi se čelni čudi portugalskog nogometnog Saveza odlučili na zahvalu Queirozu. Zbog ranije suspenzije Portugal je dva spomenuta susreta odigrao bez izbornika na klupi, no rezultati ispod svih očekivanja Portugalce prate već neko vrijeme.

Odlazak Queiroza otvorio je pitanje novog izbornika pa su tamošnji mediji krenuli u otkrivanje istoga. Tako se posljednjih dana najčešće spominje ime bivšeg Sportingova trenera Paula Benta, ali i stručnjaka s međunarodnim iskustvom poput Jose Pekermana, odnosno Javiera Aguirrea. No najdalje je odjeknulo spominjanje Diega Maradone u kontekstu novog portugalskog izbornika.

"Istina je, Maradona je zainteresiran za vođenje portugalske nacionalne vrste", potvrdio je Alejandro Mancuso, jedan od Maradoninih asistenata dok je ovaj vodio argentinsku reprezentaciju. "Diego i ja pričali smo o tome i taj nas posao obojicu jednako privlači. Ima volju i slobodan je, no do kontakata još nije došlo."

I Pekermanov je agent potvrdio zanimanje svog klijenta za očito popularnu poziciju. "Mnoge su ga nacionalne vrste željele za izbornika, no on nije bio zainteresiran. Portugal ga pak zaista privlači."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik15.09.2010. u 20:48
    tom luđaku normalna repka nebu dala niti da blizu dođe, isto ko i aston villa, čim neko dobi otkaz odma maradona se spominje, zakaj ga nisu spomenuli ko novog trenera zagreba npr...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.09.2010. u 18:13
    Ma svakako,Maradona je inače genijalni taktičar,trener sa prebogatim iskustvom treniranja momčadi u LP i ligama petice.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.09.2010. u 15:39
    Ako je Argentina s Maradonom doživjela kolaps ne znači da to očekuje i Portugal! Igrači Argentine su bili loši a ne Maradona!
    Obrisan korisnik
  • ivos15.09.2010. u 15:35
    Privlači i mene klupa Portugala, ali me nitko ne zove
    ivos
  • kraljetina15.09.2010. u 12:56
    sad su u teskoj situaciji, a u kakvoj ce tek biti ako ih maradona preuzme?!
    kraljetina