Nogomet

Platini: "Reprezentacije su prioritet"

Borna Rupnik • utorak, 21.09.2010.
Platini: "Reprezentacije su prioritet"
Foto: FaH

Predsjednik Europske nogometne federacije, Michel Platini, istaknuo je da će braniti interese reprezentativnog nogometa...

"Ja sam bivši reprezentativac i ne postoji veća čast za bilo kojeg igrača nego da odjene dres svoje nacionalne selekcije", izjavio je Michel Platini najavljujući sastanak europskih izbornika zakazan u španjolskoj prijestolnici, Madridu.

Upravo će tamo iskazati svoj i Uefin stav: "Reprezentacije su prioritet, nalaze se na vrhu Uefinog popisa".

"Reprezentacija je uvijek je bila vrhovni izražaj nacionalnog nogometa već 150 godina, otkad je Engleska prvi put zaigrala protiv Škotske. A danas se susrećemo sa zgusnutim kalendarom i još nije pronađeno idealno rješenje", nastavio je bivši reprezentativac Francuske.

"Suosjećam s problemima i pritiscima s kojima se suočavaju izbornici, ali njihov je posao pitanje ponosa i časti. Njihov je posao najbolji na svijetu", dodao je.

Posebnu je pohvalu uputio izbornicima Španjolske, Nizozemske i Njemačke: "Vi ste Uefinog predsjednika učinili ponosnim nakon što su tri europske zemlje završile na prva tri mjesta na Svjetskom prvenstvu".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ivos22.09.2010. u 09:16
    Tko ne plaća igrače? Znaš ti koje su im dnevnice i nagrade za plasman?
    ivos
  • Obrisan korisnik22.09.2010. u 09:00
    ako su one glavne što onda reprezentacije neplaćaju igrače? Platini priča priče i uvlači se u dupe savezima jer mu za koji mjesec ističe mandat.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.09.2010. u 08:23
    Tako je i tako treba biti. U biti ne bune se protiv igranja u repkama igrači nego njihovi treneri i vlasnici klubova.
    Obrisan korisnik
  • ivos22.09.2010. u 08:11
    Lundquist ti si promašio sport, u nogometu je i dalje reprezentacija glavna, a rijetki su igrači koji odbijaju igrati (čitaj Anelka i slični tipovi)
    ivos
  • Obrisan korisnik22.09.2010. u 00:54
    otkad je nogomet postao biznis, i to nerijetko prljavi biznis rijetkim je igračima stalo do reprezentacije: oni koji su vrhunski ju izbjegavaju da se ne bi strgali i izgubili lovu u klubu, a oni koji su prosječni u nju se guraju ne bi li se prodali u neki dobar klub i naravno zaradili lovu... [više na forumu]
    Obrisan korisnik