Nogomet

Arsenal pokvario Pletikosin debi

Marin Vuković • utorak, 21.09.2010.
Arsenal pokvario Pletikosin debi
Foto: Davor Sajko

Visokom pobjedom od 4:1 Arsenal je na White Hart Laneu izborio put u osminu finala Carling kupa i tako pokvario debitantski nastup Stipe Pletikose na vratima Tottenhama. Nakon 1:1 u regularnom tijeku, Topnici su s tri pogotka već u prvom produžetku uništili svaku nadu Spursa. Svoj nastup u trećem kolu završio je i Bolton, za kojeg je veći dio utakmice odigrao Ivan Klasnić, a najveće iznenađenje večeri priredio je trećeligaš Brentford koji je boljim izvođenjem jedanaesteraca izbacio Everton.

Dvije velike obrambene pogreške i dva skrivljena jedanaesterca već na početku prvoga produžetka skupo su stajale nogometaše Tottenhama. U trećem kolu Carling kupa poraženi su od Arsenala s 4:1, u susretu u kojem su obje momčadi nastupile u kombiniranim sastavima, s podosta promjena u odnosu na udarne jedanaestorke.

Svoj debitantski nastup upisao je naš vratar Stipe Pletikosa, no zbog četiri primljena pogotka vjerojatno mu neće ostati u prelijepom sjećanju, premda ni za jedan nije izravno kriv. Na klupi je i ovaj put iz nepoznatih razloga ostao Niko Kranjčar, Harry Redknapp u igru ga je poslao tek u 107. minuti, kada su Topnici već punim jedrima plovili prema osmini finala.

Prvo je poluvrijeme u potpunosti pripalo Arsenalu, koji je djelovao rastrčanije i povezanije te je u 15. minuti iz lijepe kombinacije pogotkom Lansburyja došao do prednosti. Spursi su puno bolje krenuli u drugo poluvrijeme, ponajviše zbog ulaska raspoloženog Robbieja Keanea, koji je već u 49. minuti prevario ofsajd zamku gostiju i s dvadesetak metara pogodio za 1:1.

Mogao je Keane na samom kraju utakmice riješiti susret u korist domaćina, no sa samo pola metra iz teške pozicije uspio je pogoditi vratnicu. Značilo je to da će se igrati produžeci, no sve nade domaćih navijača potonule su nakon samo četiri minute. U tom razdoblju dva su jedanaesterca skrivili Sebastien Bassong i Steven Caulker, a oba ih je u pogotke pretvorio Samir Nasri, poslavši Pletikosu oba puta u pogrešnu stranu.

Konačnih 4:1 postavio je Andrej Aršavin u 105. minuti i drugi produžetak bio je tek formalnost. Kraj utakmice dočekao je poluprazni White Hart Lane kojim je odjekivala pjesma Arsenalovih navijača.

Kraj i za Klasnića

Devet mjeseci nakon što je napustio Burnley i preuzeo dužnost menadžera Boltona, Owen Coyle se vratio na Turf Moor. Bio je to motiv više za drugoligaša, koji je na kraju došao do iznenađenja i s konačnih 1:0 svog bivšeg stratega eliminirao iz Carling kupa. Jedini pogodak na utakmici postigao je Elliott na samom kraju prvoga dijela, a u redovima Boltona priliku od prve minute dobio je i naš Ivan Klasnić. Nažalost, nije ju najbolje iskoristio, pa je u 73. minuti zamijenjen Johanom Elmanderom.

Za najveće večerašnje iznenađenje pobrinuo se Brentford, koji je na Griffin Parku boljim izvođenjem udaraca s bijele točke iz daljnjeg natjecanja izbacio Everton! Devetnaesta momčad engleske treće lige primila je pogodak već nakon šest minuta, strijelac je bio Coleman, no četiri minute prije odmora golom Alexandera vratili su se u utakmicu.

Kako se do kraja regularnog tijeka, ali i produžetaka, rezultat više nije mijenjao, odluka je pala s bijele točke. Ključan je bio promašaj engleskog reprezentativca Stevea Jagielke u posljednjoj seriji.

Birmingham je do osmine finala došao na zanimljiv način, zabivši svoja tri pogotka u razmaku od samo tri minute. Obrana trećeligaša Milton Keynes Donsa u razdoblju od 24. do 27. minute upala je u crnu rupu iz koje više nije bilo povratka. Alexander Hleb, Nikola Žigić i Craig Gardner zapečatili su im sudbinu, a utješni pogodak Wilbrahama iz 80. minute nije mogao promijeniti baš ništa.

Ogled dvaju premierligaša Sunderlanda i West Hama neočekivano je pripao trenutno najgoroj momčadi Premier lige. Čekićari su na Stadionu svjetla iznenadili svoje domaćine i po prvi put nakon 15. kolovoza 2009. godine (!) ostvarili pobjedu na gostovanju. West Ham je u vodstvo došao u 35. minuti prvim ovosezonskim pogotkom Frédérica Piquionnea, no šest minuta kasnije izjednačio je ganski reprezentativac Asamoah Gyan. Nakon sat vremena igre prolaz u osminu finala gostima je donio Victor Obinna.

Portsmouthu ni u drugoj ligi ne ide najbolje, trenutno zauzimaju posljednje mjesto Championshipa, a večeras su pred svojim navijačima eliminirani i iz Carling kupa. U derbiju začelja druge lige od njih je bio bolji Leicester golovima Michaela Morrisona i Lloyda Dyera. Jedini gol za Mornare postigao je Liam Lawrence osam minuta prije kraja.

Carling kup

3. kolo

Birmingham City3:1Wimbledon
Brentford4:3 **Everton
Burnley1:0Bolton
Millwall1:2Ipswich
Peterborough1:3Swansea City
Portsmouth1:2Leicester City
Stoke City2:0Fulham
Sunderland1:2West Ham
Wolverhampton4:2 *Notts County
Tottenham1:4 *Arsenal
Aston Villa3:1Blackburn
Chelsea3:4Newcastle
Scunthorpe United2:5Manchester United
Wigan2:1Preston North End
Liverpool2:4 **Northampton
WBA2:1Manchester City

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Carling kup

3. kolo

Birmingham City3:1Wimbledon
Brentford4:3 **Everton
Burnley1:0Bolton
Millwall1:2Ipswich
Peterborough1:3Swansea City
Portsmouth1:2Leicester City
Stoke City2:0Fulham
Sunderland1:2West Ham
Wolverhampton4:2 *Notts County
Tottenham1:4 *Arsenal
Aston Villa3:1Blackburn
Chelsea3:4Newcastle
Scunthorpe United2:5Manchester United
Wigan2:1Preston North End
Liverpool2:4 **Northampton
WBA2:1Manchester City

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.09.2010. u 23:16
    upravu si, igrali su prvotimic nasri, rosicky, gibbs, eboue, denilson, pa i wilshir je ove sezone često u prvoj momčadi, a i stoperi, a poslije usli chamak i arshavin, a u tothenemu igrali neki što nisam čuo za njihalo ba otkad je Gibs prvotimac,kada je Eboue odigro 2 utakmice zaredom,denilson igra... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • snoopy22.09.2010. u 14:09
    upravu si, igrali su prvotimic nasri, rosicky, gibbs, eboue, denilson, pa i wilshir je ove sezone često u prvoj momčadi, a i stoperi, a poslije usli chamak i arshavin, a u tothenemu igrali neki što nisam čuo za njih
    snoopy
  • Obrisan korisnik22.09.2010. u 13:30
    Sta je Arsenal kriv sta su njegova dica ili buduci engleski reprezentativci(Wilshere,Gibbs vec pozvani) ili tako mladi a vec prvotimci. Jedini iskusniji je bija Rosicky,a on nije dio pocetne 11orke
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.09.2010. u 12:40
    nemojmo se vrijedjat
    Obrisan korisnik
  • Deadpool22.09.2010. u 10:53
    Za Arsenal je igralo više prvotimaca nego za Tottenham. Kakva djeca, ne budite Špaco.
    Deadpool