Nogomet

Rojo slomio Bocu

Maja Giljanović • ponedjeljak, 27.09.2010.
Rojo slomio Bocu
Foto: Sandro Donda

Prekrasan gol Marcosa Roja presudio je ambicijama Boca Juniorsa u derbiju protiv drugoplasiranog Estudiantesa. Rojo je u prvoj minuti u trku i iskosa udarcem s ruba šesnaesterca zapanjio Lucchettija i postigao jedan od najljepših golova dosadašnjeg dijela Aperture.

Estudiantes ne popušta pritisak iza Veleza, a Boca Juniors ne pronalazi načina kako ustaliti formu bez na dulji rok ozlijeđenog čarobnjaka u vezi Juan Romana Riquelmea. Estudiantes je tri boda zaslužio trenutkom inspiracije Marcosa Roja, 20-godišnjak je u prvoj minuti na rubu šesnaesterca jednim dodirom primirio loptu Enza Pereza i iskosa u trku je poslao iza leđa nemoćnog Cristiana Lucchettija.

Koliko god u nastavku Boca nije digla ruke i preuzela terensku inicijativu, vezna linija Estudiantesa predvođena Juan Sebastianom Veronom zatvorila je prilaze svom golmanu i goste limitirala na dubinska nabacivanja prema Martinu Palermu i Lucasu Viatriju.

Taktika Estudiantesa je urodila plodom, zamalo su i podebljali vodstvo kad je u posljednjoj četvrtini utakmice projektil Brane s više od 40 metara prošao tik pored stative Lucchettija, ali i ovako pjesma navijača viceprvaka Clausure nije prestajala.

Estudiantes je na drugom mjestu Veleza, ali i s utakmicom manje. Velez je u osmom kolu golovima Martineza, Moraleza i Domingueza potopio Olimpo i zadržao bod prednosti.

Preostala trojka u Top 5 nije briljirala, San Lorenzo je poklekao protiv Colona (Diaz, Larrivey), Arsenal je na svom terenu odigrao 0:0 protiv Newell's Old Boysa, a River Plate je pobjedu prokockao u sudačkoj nadoknadi. Vodili su golom Pavonea od 47. minute, ali osmijeh na usnama im je u posljednjem suvislom napadu na utakmici zaledio Cuneo.

Independiente se proteklih tjedana mrcvario, ali je napokon pronašao žrtvu i pobjegao sa začelja, Galeano je u 28. minuti donio pun plijen protiv Gimnasije La Plata.

Apertura, 8. kolo:
Estudiantes - Boca Juniors 1:0, River Plate - Quilmes 1:1, Tigre - Racing 0:0, Huracan - Godoy 1:1, Arsenal - Newell's Old Boys 0:0, Colon - San Lorenzo 2:0, Lanus - All Boys 1:0, Argentinos Juniors - Banfield 1:0, Independiente - Gimnasia La Plata 1:0, Velez - Olimpo 3:0

Tablica:
1.Velez 8 5 2 1 +7 17
2.Estudiantes 7 5 1 1 +6 16
3.San Lorenzo 8 4 3 1 +4 15
4.Arsenal 8 4 2 2 +3 14
5.River Plate 8 4 2 2 +2 14
...
12.Boca Juniors 8 3 1 4 0 10
...
20.Quilmes 8 0 5 3 -6 5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!