Nogomet

FIFA uvodi računalni sustav za transfere

Borna Rupnik • četvrtak, 30.09.2010.
FIFA uvodi računalni sustav za transfere

Svjetska nogometna federacija uvela je novi računalni sustav u kojem će se obrađivati svi međunarodni transferi pojedinih igrača, u želji da stane na kraj nezakonitim i problematičnim radnjama...

FIFA se računalnom sustavu za evidenciju o transferima okrenula iz više razloga, objasnio je čovjek zadužen za implementaciju, Mark Goddard, koji ističe i da se klubovima više neće isplatiti čekati posljednje sate prijelaznog roka.

"Smatramo da se sada više nitko neće igrati u zadnji čas jer će sustav reći kada je isteklo vrijeme za transfere", kaže.

U Fifi se nadaju da će time riješiti i probleme oko spornih vlasništva nad igračima, kao što je bio slučaj s argentinskim reprezentativcem Carlosom Tevezom: "Pri svakom transferu oba će kluba morati izjaviti da nije bilo utjecaja treće strane".

U slučaju da se takva izjava naknadno pokaže neistinitom, neće biti problem kazniti prekršitelja, poručuju iz Fife, a zahvaljujući pojedinostima koje će se unositi u sustav bit će lako pratiti i sve aspekte isplate odšteta i provizija.

"Uvođenje tog sustava povijesni je trenutak za nogomet. Imat će snažan utjecaj i povećati transparentnost transakcija. Tako ćemo se lakše boriti protiv pranja novca, a možemo zaštititi manje klubove", smatra predsjednik Fife Sepp Blatter.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.09.2010. u 15:39
    Mogli bi limit od 50 milijuna ili manje ubacit
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.09.2010. u 14:55
    jel to FIFA planira ući u 21. stoljeće? :O
    Obrisan korisnik