Nogomet

Dimitar Berbatov odbio Lothara Matthäusa

Borna Rupnik • subota, 02.10.2010.
Dimitar Berbatov odbio Lothara Matthäusa
Foto: Sandro Donda

Lothar Matthäus, novi izbornik bugarske nogometne reprezentacije, nadao se da će uspjeti nagovoriti Dimitra Berbatova na povratak u nacionalni dres. Nije mu to pošlo za rukom...

Bugarska izabrana vrsta nalazi se u vrlo nezavidnoj situaciji uoči nastavka kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2012. godine u Poljskoj i Ukrajini. Ima dva poraza iz dvije utakmice te je novi izbornik Lothar Matthäus u pomoć pozvao i Dimitra Berbatova, koji je ranije bio objavio reprezentativnu mirovinu.

Na Nijemčev se poziv, međutim, nije odazvao. "Nekoliko sam puta razgovarao s njime i nije spreman ponovno zaigrati za Bugarsku", pojasnio je Matthäus.

"Nije mi dao neke konkretne razloge, no za mene je ta priča prošlost. Priliku će dobiti drugi igrači. Slično je bilo i s Njemačkom prije Svjetskog prvenstva - ostala je bez Ballacka, a uskočili su Özil i Khedira i sada igraju u Real Madridu", dodao je.

Tako izostanak 29-godišnjeg napadača Manchester Uniteda nije obeshrabrio njemačkog trenera: "Treba skinuti pritisak s igrača i pustiti ih da uživaju u nogometu. Uvjeren sam da će Bugarska uskoro bilježiti dobre rezultate".

Prvi ispit novog izbornika bit će gostovanje u Walesu, koji se također nada pozitivnom ishodu radi mogućeg povratka u igru za osvajanje barem drugog mjesta u skupini.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!