Nogomet

Löw posegnuo u Dortmund, ne u Mainz

Borna Rupnik • subota, 02.10.2010.
Löw posegnuo u Dortmund, ne u Mainz
Foto: HB-Press-Agency

Njemački izbornik Joachim Löw svom je popisu kandidata za nadolazeće reprezentativne dvoboje dodao novo ime, nogometaša Borussije iz Dortmunda...

Žuto-crni iz Dortmunda, koji s pet pobjeda u šest kola drže drugo mjesto bundesligaškog poretka, imat će svog predstavnika u njemačkoj reprezentaciji. Za dvoboje protiv Turske i Kazahstana Joachim Löw pozvao je 22-godišnjeg Kevina Grosskreutza.

Grosskreutz je ove sezone u prvenstvu već upisao tri gola i dvije asistencije, a jedan je pogodak dodao i u Njemačkom kupu te je zaslužio svoje mjesto na popisu na kojem zbog ozljede opet nema Michaela Ballacka. Za Elf je debitirao u susretu protiv Malte, no ovo će mu biti znatno ozbiljniji test.

Löw se ponovno oslonio na čak 17 igrača koje je vodio na svjetsku smotru u Južnoafričku Republiku, a njemačka je javnost očekivala i pozive Mainzovom dvojcu Lewis Holtby - Andre Schürrle, no 50-godišnji stručnjak zasad se nije odlučio na taj potez.

Utakmica Njemačke i Turske na rasporedu je 8. listopada u Berlinu, a osvajači trećeg mjesta na svijetu četiri dana kasnije putuju u Astanu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!