Nogomet

Zico otišao nakon četiri mjeseca

Ante Zovko • subota, 02.10.2010.
Zico otišao nakon četiri mjeseca
Foto: Bernard Jurišić

Povratak u Flamengo nakon 25 godina Zicu neće ostati u najboljem sjećanju. Odlazi nakon četiri mjeseca na klupi.

Brazilska nogometna legenda, Zico u svibnju je preuzeo trenersku stolicu u Flamengu, klubu u kojem je ostavio najveći igrački trag. Međutim, od 30. svibnja brazilski velikan bilježi loše rezultate pa se nakon 26 kola nalazi na 15. poziciji ligaške tablice.

Rezultati ipak nisu razlog Zicove ostavke već loši odnosi s vodećim ljudima kluba. "Vjerujem da s Flamengom u ovom trenutku ne mogu postići ono što sam namjeravao. Od svog dolaska mnoge sam razočarao", izjavio je ispričavajući se navijačima.

"Nadam se da ćete shvatiti", poručio je dodavši da žali što s upravom nije mogao raspravljati o budućnosti kluba. "Flamengo kojeg predstavljaju ovi ljudi danas je umro u mojem srcu. Ponašaju se kao da posjeduju klub."

Zico je kao igrač za aktualnog brazilskog prvaka upisao 249 nastupa, osvojio četiri brazilska prvenstva te Copa Libertadores i Interkontinentalni kup 1981. godine. Za brazilsku reprezentaciju nastupio je 72 puta i bio član momčadi koja je 1982. igrala na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!