Nogomet

FIFA suspendirala Nigeriju

Borna Rupnik • utorak, 05.10.2010.
FIFA suspendirala Nigeriju

FIFA je ponovno povukla svoj uobičajen potez kao reakciju na "miješanje politike u sport" - suspendirala je reprezentaciju Nigerije iz svih međunarodnih natjecanja...

Nigerijski nogometni savez ponovno se našao u nemilosti Svjetske nogometne federacije. FIFA ga je suspendirala iz svih međunarodnih natjecanja zbog utjecaja tamošnje vlade na zbivanja u nogometnim vodama.

"Nigerijski nogometni savez ne može biti predstavljan u bilo kojem regionalnom, kontinentalnom ili interkontinentalnom natjecanju, uključujući i klupska natjecanja, a ne smije sudjelovati ni u prijateljskim utakmicama, sve do ukidanja suspenzije", piše FIFA.

Problem je u odluci nigerijskog ministra sporta, koji je odlučio tamošnje prvenstvo pokrenuti s klubovima koji su trebali ispasti iz lige, a ujedno je glavni tajnik Nigerijskog nogometnog saveza Musa Amadu bio prisiljen podnijeti ostavku na svoju dužnost.

Osim toga, neki članovi saveza još uvijek vode rasprave na sudovima o valjanosti njihovih izbora na trenutačne funkcije. FIFA je Nigeriju pomno pratila i po završetku Svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici, kada je svoje prste odlučio umiješati predsjednik Goodluck Jonathan.

Nigerija je ovoga vikenda treba odigrati kvalifikacijsku utakmicu za Afrički kup nacija protiv Gvineje, no upitno je hoće li se ta utakmica sada odigrati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.10.2010. u 13:40
    Da, stvarno je bolje kad se savezi vode demokratskim načinom poput Markovića, iako ni Platini nije daleko. Tolko su dobri da i politički autokrati mogu učiti od njih.
    Obrisan korisnik