Nogomet

"Remi je zaustavio Hrvatsku, nije nam pobjegla"

Borna Rupnik • utorak, 05.10.2010.
"Remi je zaustavio Hrvatsku, nije nam pobjegla"
Foto: Kristijan Komarica

Grčki izbornik Fernando Santos u nadolazećim će se danima suprotstaviti Latviji i Izraelu, a Hrvatsku još uvijek smatra favoritom skupine...

Portugalac Fernando Santos poveo je Grke u novi kvalifikacijski ciklus, u kojem je njihov čvrsti obrambeni zid već iskusila i Bilićeva Hrvatska u Zagrebu. Ostalo je, naime, 0:0, a Santos taj rezultat smatra vrlo važnim.

"Grčka je u fazi tranzicije. Imamo talent, mlade igrače, ali treba ih uklopiti s onima koji su iznijeli teret prošlih reprezentativnih ciklusa. Tada ćemo moći igrati na vrhunskoj razini, iako bi nam se za novi naslov prvaka Europe mnogo toga moralo poklopiti. Uspjeh iz 2004. godine našim je nogometašima otvorio vrata stranih liga pa danas donose nove ideje i filozofije".

"Hrvatska je favorit skupine, ali taj je remi zaustavio Hrvatsku, koja nam tako nije uspjela pobjeći. Zato je sve još uvijek otvoreno", smatra portugalski stručnjak.

"Naši su rezultati u prva dva kola možda ipak ispod očekivanja, za što sam djelomično i ja kriv jer sam prebrzo pokušao promijeniti filozofiju igre. Protiv Gruzije smo rano primili prvi pogodak, što nas je pogodilo i unatoč stvorenim šansama nismo preokrenuli rezultat", dodao je u razgovoru za službene Uefine stranice.

Ipak, vjeruje da će igračima koje dobro poznaje uspjeti usaditi svoje ideje: "Šest ili sedam godina radio sam u grčkim klubovima i upoznao sam 80% ovih igrača. To je bio važan čimbenik i u mojoj odluci da postanem izbornik Grčke, a i oni poznaju mene, moj karakter i moja nogometna razmišljanja".

Pritom mu neće lako biti ponoviti uspjehe Otte Rehhagela. "Čast mi je biti njegovim nasljednikom, Grčka dugo nije bila redoviti sudionik velikih natjecanja, nevezano s uspjehom u Portugalu. Sve se svodi na motivaciju, čast i odgovornost", kaže Fernando Santos.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!