Nogomet

Iašvili: "Hrvati i Grci za prvo mjesto"

Nikola Vlahović • srijeda, 06.10.2010.
Iašvili: "Hrvati i Grci za prvo mjesto"

Gruzijski reprezentativac, Alexander Iašvili, osvrnuo se na situaciju u skupini F te je priznao da će se Hrvatska i Grčka boriti za prvo mjesto u skupini.

Gruzija je na početku kvalifikacija za Europsko prvenstvo iznenadila Grčku te je odigrala 1:1, a pogodak za Gruziju postigao je napadač Karlsruhera Alexander Iašvili.

NAJBOLJI IGRAČ

Iašvili je dva puta imenovan za najboljeg gruzijskog igrača. Prvi put je bio izabran 2004. godine, a drugi put 2008. godine: "To mi je puno značilo jer u Gruziji ima nekoliko odličnih igrača. To me čini ponosnim jer je to zaista velika stvar".

"Utakmica protiv Grčke bila je jako dobra. Imali smo prednost na poluvremenu i smatram da smo zaslužili više od jednog boda. Ipak, možemo biti zadovoljni. Naš je cilj pobijediti u utakmicama na svom terenu. Bili smo bolji od Izraela i mogli smo pobijediti tu utakmicu, tako da smo razočarani što na kraju nismo slavili", rekao je Iašvili.

U petak će Gruzija igrati protiv slabašne Malte, a onda ih očekuje gostovanje u Latviji: "Moramo pobijediti te dvije utakmice i osvojiti šest bodova. međutim, ne smijemo podcijeniti naše protivnike. Kod kuće smo favoriti protiv Malte, ali moramo dati 100 posto od sebe ako želimo svladati Latviju. Oni imaju dobru momčad i već su igrali na Europskom prvenstvu".

Iako je Gruzija dobro krenula u kvalifikacije, Iašvili je priznao da će se Hrvatska i Grčka boriti za prvo mjesto u skupini: "Hrvatska ima najbolju momčad u našoj skupini jer ima nekoliko odličnih igrača. Međutim, ne možete zanemariti ni Grčku. Mislim da će se te dvije reprezentacije boriti za prvo mjesto".

Iašvili ima 32 godine i do sada je igrao 58 puta za svoju reprezentaciju, a izbornik Temuri Ketsbaia ima veliko povjerenje u njega. "Mislim da ja imam vodeću ulogu u reprezentaciji. Uz Kaladzea i Kobiašvilija ja sam jedan od najiskusnijih igrača u momčadi. Pokušat ćemo biti primjer nekim mladim igračima", zaključio je napadač Gruzije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.10.2010. u 23:00
    ma kakva Grčka...Hrvatska ce biti 1.
    Obrisan korisnik