Nogomet

Dalić: "Imamo šanse"

Ivana Strahija • srijeda, 06.10.2010.
Dalić: "Imamo šanse"
Foto: Ivana Strahija

Do velikog dvoboja u Španjolskoj mladi hrvatski reprezentativci imaju još dva treninga, a potom slijedi trenutak istine: mogu li U21 Hrvati parirati vršnjacima iz Španjolske? Oni su uvjereni da mogu.

Pred novinare su u Toplicama Sveti Martin na Muri danas izašli Zlatko Dalić, Mato Jajalo i Domagoj Vida. Dobro raspoloženje i radna atmosfera jasno su vidljivi, a Španjolaca se, koliko god izazovni bili, mladi Hrvati i njihov stručni stožer ne boje.

Uz po jedan trening na dan i detaljno proučavanje protivnika na snimkama utakmica stručni stožer priprema igrače. "Nemamo potrebe za velikim treninzima što se fizičke spreme tiče, svi su momci u klubovima u punom pogonu. Radimo na predaji i primanju lopte, jer su Španjolci jako opasni kod protivničkog otvaranja, kad se izgubi lopta, imaju ubojite kontre i polukontre", objašnjava trener reprezentacije Zlatko Dalić.

U utorak su naši reprezentativci radili u dvije grupe, oni koji su se kasnije priključili pripremama bili su posvećeni regeneraciji, Kalinić, Školnik i Vukušić. Rakitić i Lovren neće se priključiti reprezentativnom taboru u Svetom Martinu, za sad: "Rakitić nam je mnogo značio u utakmicama protiv Cipra i Slovačke, dok je Lovren do sada bio s nama cijelo vrijeme. No, shvaćamo da je A reprezentacija prioritet, pa se nadamo da će nam se priključiti u uzvratu."

U utakmici u Španjolskoj, zbog kartona, neće moći nastupiti ni Mato Jajalo, koji je u kvalifikacijama za Hrvatsku zabio tri gola: "Jako mi je žao što neću moći igrati u prvoj utakmici, ali radim s dečkima i pripremam se za uzvrat", kazao je. Inače je sedam naših reprezentativaca uspjelo skupiti po dva žuta kartona tijekom kvalifikacijskog ciklusa, pa postoji opasnost da netko do njih, ukoliko zaradi javnu opomenu u Španjolskoj, ostane bez prava nastupa u Varaždinu.

Domagoj Vida se pak raduje utakmici: "Dobro mi je u Njemačkoj, ali nisam baš igrao, svega 15 minuta, moram još čekati i biti strpljiv. Nedostaje mi minutaža. Čim sam se vratio u Hrvatsku odmah sam sretniji i bolje se osjećam, ipak sam s ovim dečkima već tri godine."

Iz španjolskog tabora pak stižu glasine o ozljedama i izostancima. No, stručni stožer Hrvatske ne obazire se previše na to: "Tko god od njih bude igrao, sigurno je kvalitetan, imaju igrača iz eminentnih klubova, koji svaki tjedan igraju jake utakmice. Iako smo dobili njihov popis, nećemo se uopće obazirati na napise u medijima. Također smatram da pobijediti Španjolsku i proći u finalni turnir nije nemoguća misija. To je u kvalifikacijama uspjelo Nizozemskoj, dok su im na domaćem terenu Finci otrgnuli bod. Nemojmo zaboraviti da su Španjolci bili drugi u svojoj skupini", pun je pozitivnog razmišljanja Dalić.

Što se tiče jakih strana španjolske mlade reprezentacije, Dalić analizira: "Jako puno polažu na čuvanje lopte, imaju posjed od po 70 posto. Ukoliko se protivniku dogodi greška, ili ode u rizik, kaznit će je vrlo brzo. To su učinili Poljacima, zabili su im gol u 83. minuti utakmice iz prekida. Dakle, oprez i strpljenje bit će ključ."

Hrvati za Španjolsku ne pripremaju neku posebnu formulu: "Nećemo lutati, igrat ćemo s istim sastavom i formacijom. Međutim, da bismo ostvarili pozitivni rezultat morat ćemo biti agresivni, stajati blizu njih posebno u fazi obrane. U utakmici neće biti mnogo šansi za pogodak, zato ne smijemo propustiti ništa što nam se ukaže. Isto tako, u Španjolskoj se igra tek prvo poluvrijeme, drugo je u Varaždinu u utorak." , otkriva Dalić.

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.10.2010. u 23:28
    ..a jesu zasrali s terminom,stavili u utorak u 16:00..ja ću bit u vž-u toga dana,al na predavanju na faxu..da su pomaklu bar do 20:00 sati,bila bi koja tisuća više na stadionu..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.10.2010. u 22:16
    ne treba nam prijenos. treba ić u varaždin uživo bodrit dečke! samo što stave utakmicu na radni dan u 16h? ne radimo svi u državnim firmama...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.10.2010. u 21:58
    a prijenos je na? ha ha ha
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.10.2010. u 21:42
    Neka dečki daju sve od sebe pa ako i ne prođu nitko im neće zamjeriti. Samo da uđu hrabro u utakmicu i bez straha, favoriti nismo ali mozemo ih pobjediti
    Obrisan korisnik
  • The Phantom06.10.2010. u 19:48
    Ajme kad bi bar prosli, predobra ekipa da ne igra na velikom natjecanju, vecina na odlicnom putu za A vrstu
    The Phantom