Nogomet

Özil: "Sve ću dati da pobijedimo Tursku"

Antonija Pavlić • četvrtak, 07.10.2010.
Özil: "Sve ću dati da pobijedimo Tursku"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Njemački playmaker Mesut Özil bit će pod posebnim povećalom kada elf u petak u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo dočeka Tursku - zemlju njegovih roditelja.

Ponajbolji njemački igrač u ovome trenutku, playmaker Real Madrida Mesut Özil, u petak će biti pod posebnim povećalom javnosti kada Njemačka u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo, u Berlinu dočeka Tursku. Njegovi su roditelji, naime, porijeklom Turci.

"Za mene je to očito posebna utakmica. Veselim se što ću igrati protiv nekih svojih prijatelja, ali sve ću dati da Njemačka pobijedi jer nam je cilj koraknuti još bliže plasmanu na Euro", kazao je.

Susret će na stadionu u Berlinu, procjenjuje se, pratiti najmanje 30.00 Turaka. Samo u Njemačkoj živi i radi njih 1.66 milijuna, a tu je i oko 700 tisuća Nijemaca turskih korijena. "Potomak sam treće generacije rođene u Njemačkoj", pojasnio je momak koji fluentno govori i turski, između ostalih jezika. "Ponosan sam na svoju državu i ne bih mogao igrati ni za koga drugoga."

Kako su obje ekipe pobijedile u dvije otvarajuće utakmice, njihov će međusobni susret zasigurno biti nabijen tenzijama. Özil za svoje suparnike i poznanike ima same riječi hvale. "Tehnički su darovita i jaka momčad, a s klupe ih savjetuje odličan trener, Guus Hiddink. Veznjak Borussije Dortmund Nuri Sahin posebno je dobar, klasan je igrač, a u Njemačkoj se potpuno razvio."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.10.2010. u 23:00
    on je roden u njemackoj...u njemacku je poceo karijeru...u njemackoj je napravio ime ...i hvala bogu da covjek ima dostojanstva
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.10.2010. u 22:20
    Ma da bas on voli njemacku! Igra za njemacku jer je dobio vise novaca! Da igra za tursku nebi putovao na svjetska prvenstva a i siguro nebi igrao za madridski real... Ubiti i nezna pravilno ni njemacki govorit a toboze roden u njamackoj i voli svoju drzavu... ja politike!!! I sa roditeljima siguro... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • markoli07.10.2010. u 22:19
    ne znam kome je palo na pamet u savezu da stavi utakmicu u berlinu.. gdje je poznato da živi masa turaka..
    markoli
  • Obrisan korisnik07.10.2010. u 21:32
    domači derbi :D
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.10.2010. u 21:16
    Naprijed Panzeri!!
    Obrisan korisnik