Nogomet

Menezes zadovoljan izdanjem protiv Irana

Mihaela Bradovski • petak, 08.10.2010.
Menezes zadovoljan izdanjem protiv Irana

Izbornik Brazila, Mano Menezes izrazio je zadovoljstvo igrom i 3:0 pobjedom nad Iranom. Utakmica odigrana u četvrtak prva je međunarodna utakmica ikad između ova dva protivnika...

Susret s Iranom ujedno je i drugi Menezesov susret na klupi brazilske nacionalne vrste. Od imenovanja na ovo mjesto do jučerašnjeg dvoboja Menezes je, kaže, uočio osjetljiv napredak te je zadovoljan trenutnim igrama.

"Bilo je nužno zauzeti drugačiji pristup današnjoj utakmici. Iran je bio odlučan spustiti nas na zemlju."

Na gostovanju u Abu Dhabiju presudna je bila odluka na poluvremenu. "Napravio sam neke taktičke izmjena u drugom dijelu zbog toga što smo imali problema s našom ofenzivnom igrom. Coutinho je bio previše izoliran, a Robinho se previše otvarao na stranu što je preopteretilo Carlosa Eduarda u sredini. Sve je bolje izgledalo nakon ulaska Eliasa stoga mislim da smo napredovali upravo zbog izmjena."

U ponedjeljak Brazilce očekuje novi reprezentativni okršaj, na drugoj će se strani ovoga puta naći Ukrajina.

"Ukrajina igra na jednoj višoj razini i iskusnija je momčad. Bit će to drugačija utakmica, s više nadmetanja. Možda ćemo startati s Adrianom. Moguće je da testiramo formaciju s dva napadača. Stožer i ja razmislit ćemo o promjenama, no najvažnije je da nastavimo s napretkom kako bi izgradili samopouzdanje."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!