Nogomet

Hiddink: "Turski navijači kao prednost"

Mihaela Bradovski • petak, 08.10.2010.
Hiddink: "Turski navijači kao prednost"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Kvalifikacijsku utakmicu između Njemačke i Turske, koja će se odigrati u Berlinu, mogli bi odlučiti vatreni i mnogobrojni navijači gostujuće nacionalne vrste. Mišljenje je izbornika Turske, Guusa Hiddinka...

Interes za ovaj dvoboj je očekivano velik, a na rasprodanom stadionu očekuje se oko 30 tisuća turskih navijača. Najviše će naravno biti onih koji žive u Njemačkoj i okolici, a upravo bi oni, odnosno njihova želja da uživo bodre svoju reprezentaciju, mogli presuditi - smatra Hiddink.

"Sigurno nije neočekivano otkriće kada kažem kako očekujemo mnogo naših navijača. Oni znaju da je naš cilj kvalificirati se na Euro 2012. godine i svaki od njih željet će pomoći. Bit će to posebna utakmica, dvoboj dvije momčadi označene za favorite skupine. Gledat će nas cijela Europa."

Dosadašnjim kvalifikacijskim učinkom 63-godišnji nizozemski stručnjak više je nego zadovoljan. "Oduševljen sam našim predstavama do sada i činjenicom da imamo šest bodova. Temelj je tu, sada samo moramo nastaviti tako. Ovo je velika utakmica, ali ne bih rekao i najvažnija. Ne smijemo si dopustiti prosipanje bodova u ostalim susretima."

Na kraju najavne konferencije Hiddink se vratio na dvoboj s Njemačkom. "Očekujem otvorenu utakmicu protiv momčadi koja je izrasla u jednu od najboljih napadačkih momčadi kontinenta."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!