Nogomet

Xavi se nada brzom povratku

Ante Zovko • nedjelja, 10.10.2010.
Xavi se nada brzom povratku
Foto: Davor Sajko

Barcelonin veznjak Xavi propustio je reprezentativne obveze kako bi se oporavio od ozljede koju vuče duže vrijeme. Nada se povratku već sljedećeg vikenda.

Xavi je zbog upale ahilove tetive izostavljen iz španjolske reprezentacije za kvalifikacijske utakmice protiv Litve i Škotske. Sjajni veznjak neko je vrijeme trpio bolove i igrao, ali je morao pauzirati kako ne bi propustio veći dio sezone.

"Mislim da je ovo dobar trenutak za odmor. Ova 20-dnevna stanka bila je dobra za mene i vidjet ćemo hoću li prebroditi ovu upalu ahilove tetive. Bolje sam, puno sam pretrpio i igrao uz jake bolove. Liječnici su to znali, znao sam i ja, ali imali smo važnih utakmica u kojima sam htio sudjelovati. No bol je na kraju bila neizdrživa. Nakon utakmice s Rubinom razgovarao sam s Del Bosqueom i Pepom."

Njegov izostanak osjetio se u igri Barcelone već protiv Mallorce, kad su remijem 1:1 na Camp Nou drugi put ove sezone "prosuli" bodove. Zato se svi u klubu nadaju njegovom brzom povratku, a ni Xavi ne krije kad bi se htio vratiti. "Uvijek sam optimističan, volim razmišljati pozitivno i nadam se da ću se vratiti protiv Valencije. Ovisi o tome kako ću se osjećati te o ovotjednim treninzima. Liječnici i fizioterapeuti mi kažu da bih se mogao naći na terenu protiv Valencije, ali još ćemo vidjeti kako će se sve odvijati."

Dok je u u cijeloj prošloj sezoni na svojem terenu ispustila samo dva boda, Barcelona je ove već doživjela poraz od Herculesa te remizirala s Mallorcom. Za Xavijev ukus previše prosutih bodova. "Ispustili smo pet bodova i to se ne smije događati. Prošle smo sezone ispustili samo dva zbog remija s Villarrealom, ali ovih pet bodova bi moglo biti presudno na kraju sezone. Nadajmo se da neće, ali pet bodova je puno za ispustiti na domaćem terenu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.10.2010. u 01:29
    neka te još van stroja
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.10.2010. u 15:16
    brzo nam ozdravi
    Obrisan korisnik