Ostali sportovi

Thunderu zagrebački derbi

Davor Sajko • nedjelja, 10.10.2010.
Thunderu zagrebački derbi
Foto: Davor Sajko

Drugo je kolo CFL-a (hrvatska liga američkog nogometa) započelo je zagrebačkim derbijem između Thundera i Raidersa, koji su nakon odlične igre s obje strane u svoju korist odlučili igrači Thundera...

Thunder kao domaćin zagrebačkog derbija nije se ponio previše domaćinski i od samog početka je stisnuo Raiderse što je rezultiralo sa dva polaganje. Prvo je Ortiza bio uspješan, a nešto je kasnije obranu Raidersa šokirao Williams polaganjem nakon punt returna i to sa pretrčanih 70 yardi. Nakon početnih 13:0, Raidersi bili "zreli" za još koji TD, no njihov početni black out domaćin na stadionu u Prečkom nije dodatno iskoristio.

Vezane vijesti

U nastavku se slika na terenu promijenila i Raidersi su počeli pritiskati i polako se vraćati u igru. Obrana Thundera je sve više zaboravljala na gostujuće igrači i TD-om Brebrića Raidersi su uspjeli smanjiti rezultat na 13:6. Smanjenje zaostatka je igračima Raidersa dalo dodatnog motiva i nekoliko je izglednih prilika koje su mogle rezultirati TD-om ostalo neiskorišteno zbog dekoncentriranosti gostujućih hvatača, a pokušaj FG-a završio je na spojnici okvira vratiju.

Početak drugog poluvremena bio je sličan početku prvog, Raidersi su "zaspali", a Thunder je držao igru u svojim rukama. Pritisak domaćina unatoč izglednim prilikama nije rezultirao polaganjem, no Marko Tošić je u dva navrata bio precizan i sa dva FG povećao vodstvo na 19:6. U posljednjoj četvrtini susreta igralo se odlično na obje strane i 100-ak okupljenih gledatelja moglo je uživati u dobrom američkom nogometu, gdje su i jedni i drugi propustili nekoliko odličnih prilika koje su bile rezultat odlično zamišljenih akcija.

U posljednjim trenucima susreta Damir Župan je bio prebrz za obranu Thundera te je uspio smanjiti rezultat na 19:12, no više nije bilo dovoljno vremena da Raidersi sustignu vodstvo domaćina.

Thunderi nakon dva kola imaju maksimalni učinak i drže vodeću poziciju na tablici, dok će Raidersi svoje prve bodove morati tražiti u nastavku sezone. U nedjelju je na rasporedu drugi susret drugog kola gdje u Dalju igraju domaći Teutoburgium Pitbulls i Osijek Cannons. Uvjerljivom pobjedom Pitbullsi bi mogli preuzeti vodeću poziciju na tablici.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • russell11.10.2010. u 13:07
    osijek - dalj 13:22
    russell
  • aristotel10.10.2010. u 17:57
    moćno moćno.. da sam u zg došao bih na sljedeću tekmu.. nego odakle vam ovi ortiz i williams..
    aristotel
  • Yurraz10.10.2010. u 13:43
    Bravo majstori, zao mi je kaj nisam bio na tekmi...
    Yurraz
  • Zvrx10.10.2010. u 11:08
    Marko Tošić - FG
    Zvrx
  • Obrisan korisnik10.10.2010. u 10:25
    svaka čas svim igračima obe ekipe
    Obrisan korisnik