Rukomet

Goluža: "Ne zanima me što je bilo prije"

Vedran Attias • utorak, 12.10.2010.
Goluža: "Ne zanima me što je bilo prije"
Foto: Bruno Karadža

Uoči dvije kvalifikacijske utakmice protiv Rumunjske i Litve u kojima će se javnosti predstaviti novi rukometni izbornik, Slavko Goluža je objavio popis igrača na koje računa u tim susretima, ali i šire...

Doba Line Červara je službeno iza nas. Iako je Slavko Goluža već neko vrijeme hrvatski rukometni izbornik, tek je danas zapravo počeo obavljati izbornički posao - objavio je popis igrača na koje računa za kvalifikacijske utakmice za Europsko prvenstvo 2012. godine u Srbiji. Među imenima koje možete vidjeti u okviru, svakako se ističe ono Renata Sulića.

"Razgovarao sam s dosta igrača, između ostaloga i s njime. Mene ne zanima što je bilo prije i bitno mi je jedino da on igra jako dobro. Ponavljam, ne interesiraju me stvari koje su bile prije", veli novi izbornik. Očito je kako je sukob na relaciji Sulić - Červar bio prevelik da bi bivši izbornik ili sam igrač prešli preko toga, no sada je to prošlost i vrijedni pivot ponovno je član reprezentacije.

Popis igrača

Popis igrača za utakmice protiv Rumunjske i Litve: Alilović, Šego, Somić, Ninčević, Štrlek, Vukić, Čupić, Zrnić, Horvat, Buntić, Kopljar, Balić, Duvnjak, Vuković, Valčić, J., Vori, Marić, Sulić, Valčić T., Lacković i Gojun. Na širem popisu igrača koji će "uskočiti" u slučaju ozljede su još: Pešić, Matulić, Markotić, Stepančić, Musa, Bičanić i Špelić.

Na popisu pak nema Venija Loserta, a Goluža je kratko objasnio: "Ponavljam, s kime sam imao namjeru razgovarati to sam i napravio i ti su na popisu", jasan je izbornik.

Pred Hrvatskom su dvije kvalifikacijske utakmice: prva protiv Rumunjske u Karlovcu, a potom se leti u Litvu: "Koncentriran sam samo na pobjedu i bodove. Želim da ekipa maksimalno uđe u utakmicu i dobije. Ako se pruži prilika napraviti što veću prednost - naravno da ćemo to iskoristiti. Jako respektiram Rumunjsku, ipak su izbacili Rusiju, ali pred domaćom publikom se nikoga ne bojimo. Imat ćemo kratki period za pripremu, ali razmišljamo samo o pobjedi."

"Bit će prava utakmica u punoj dvorani. Očekujem odličnu utakmicu i dobar rukomet koji će zadovoljiti punu Arenu. Ciudad je jedna od najboljih ekipa i očekujem da Zagreb pruži dobru igru, a onda će ishod biti neizvjestan. Igra se kod kuće i sve je moguće", veli izbornik Goluža o šansama Zagreba protiv Ciudad Reala.

Obzirom da igrači imaju obveze u klubovima, izbornik će imati malo vremena za neke velike promjene i uigravanja: " Revolucionarnih promjena neće biti. Ja sam trener koji najviše razmišlja o obrani; to je temelj svega. Bitno je da igrači dođu zdravi i bez povreda, a igrati nakon dugo vremena pred domaćom publikom će sigurno biti veliki motiv."

Dok su neki igrači, Blaženko Lacković, u odličnoj formi, nažalost ima i onih koji igraju malo i ne posebno dobro kao Domagoj Duvnjak: "Ne želim se opterećivati s takvim stvarima: ako ne igra u klubu ne znači da neće igrati u reprezentaciji. Bilo je igrača koji su igrali slabo u klubu, a onda odigrali odlično u reprezentaciji i to očito nema veze. Naravno, drago mi je da Lacković igra jako dobro."

"28. u 20 sati u Karlovcu, a reprezentacija će do 30. ostati u Karlovcu kada se leti u Vilnius gdje nas čeka Litva. Ta je utakmica 31. u 18 sati u Siemens Areni", tehničke detalje je rekao Ivica Udovičić.

Potom je malo skrenuta tema s utakmica reprezentacije i Damir Poljak, glavni tajnik saveza, iznio je ideje i prijedloge vezane uz Regionalnu ligu koju tek sitnice dijele od realnosti: "U pregovorima smo s nekoliko saveza u vezi regionalne lige jer moramo godinu dana ranije javiti ukoliko se nešto želi napraviti. Sigurno mogu reći da neće doći do promjene broja klubova u našoj ligi već je prijedlog da se prva i druga ekipa iz sezone 2010./2011. budu sudionici regionalne lige. Naša liga bi se igrala sa 14 klubova gdje bi potom prva četiri, plus dva iz regionalne lige, igrali Ligu za prvaka kroz deset kola. Osim titule hrvatskog prvaka, tu bi se riješavalo i pitanje klubova koji idu u europska natjecanja."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.10.2010. u 18:10
    Zahvalan sam Goluži na svemu što je doprinjeo ovoj zemlji i želim da Sreću u novom Trenerskom poslu.Nemojmo osuđivati unaprijed - Goluža zaslužuje priliku a o njemu ovisi da li će biti vrijedan te pozicij ili ne i treba mu dati vremena jer će teško biti zamjena za Linu - i Goluži ili bilo tkom... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.10.2010. u 14:44
    Dario-- ti bi pozvao u reprezentaciju Špelića, nedokazan igrač, samo potencijal, mlad igrač koji dosta oscilira. Da je zreo za reprezentaciju ne bi ga Zagreb sla na posudbe. Vidim da stavljaš i Antu Kaleba za buduće, nije odigra utakmicu u prvoj ligi, ima još toliko utakmica i treninga odradit, da... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.10.2010. u 17:09
    Ukucaj rez.finala,pa ćeš vidjeti da je igrao.Ja znam da je on bio član fra.rep na Euru,ne mogu se sjetiti detalja da nije igrao finale,možda je bio ozljeđen u finalu,ustvari ti si me doveo u tu nedoumicu,ali ispostavilo se da si u krivu.Ustvari nađi si pa pogledaj!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.10.2010. u 15:53
    Pozivanje J. Valčića, a ne pozivanje Špoljarića je svinjarija koja dokazuje da igrače nije zva Goluža nego onaj kome prva slova prezimena poćinju istim slovima izbornika fikusa, ako se toliko bazira na obrani onda je špolarić trebao biti unutra, isto tako pozivanje Pešića (pa makar i u rezerve)... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • dario2312.10.2010. u 15:22
    Nađi mi taj sastav di piše da je igrao.
    dario23