Nogomet

Ispale Italija i Nizozemska

Borna Rupnik • srijeda, 13.10.2010.
Ispale Italija i Nizozemska
Foto: Davor Sajko

Nakon što su svoje mjesto uz domaćina Dansku na Europskom prvenstvu za mlade reprezentacije u ponedjeljak osigurali Island i Švicarska, a potom i Španjolska pobjedom nad Hrvatskom, pridružile su im se još četiri momčadi...

Hrvatska nogometna reprezentacija do 21 godine, nažalost, neće igrati na europskoj smotri 2011. godine, a u društvo onih koji su ispali na zadnjoj zapreci ušli su još njihovi vršnjaci iz Italije, Nizozemske, Rumunjske i Grčke.

Talijane su izbacili mladi Bjelorusi, koji su na svom terenu pogocima Jurčenka već u četvrtoj i petoj minuti nadoknadili zaostatak iz prve utakmice, a Veretilo je u produžetku pogodio za konačnih 3:0 i veliko slavlje u Minsku.

Nizozemcima za prolaz nije bila dovoljna ni gostujuća pobjeda 2:0 u Kijevu. Dost je zabio u 45. minuti, Goossens u 57., ali to je ipak bilo premalo za konačni preokret nakon ukrajinskog slavlja 3:1 u prvom susretu.

Mlada reprezentacija Češke lakoćom je apsolvirala Grke. Sa svog su terena donijeli tri gola prednosti u džepu, a prolaz su potvrdili novom pobjedom, ovoga puta "samo" 2:0. Strijelci su bili Pekhart i Kozak, jedan u prvom, jedan u drugom poluvremenu.

Englezima se ključnim trenutkom doigravanja pokazao pogodak Chrisa Smallinga za pobjedu 2:1 u prvom susretu u Engleskoj. Naime, uzvrat u Rumunjskoj završen je bez golova i bez pobjednika te se Rumunji opraštaju od natjecanja.

Tako će na Europskom prvenstvu u Danskoj igrati Danska, Island, Švicarska, Španjolska, Engleska, Češka, Ukrajina i Bjelorusija.

U21, doigravanje za EP, uzvrati:
Bjelorusija - Italija 3:0 (produžeci)
Ukrajina - Nizozemska 0:2
Grčka - Češka 0:2
Rumunjska - Engleska 0:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!