Nogomet

FIFA provodi istrage

Borna Rupnik • ponedjeljak, 18.10.2010.
FIFA provodi istrage

Svjetska nogometna federacija službeno je otvorila istragu u slučaju navodnog prodavanja glasova za dobivanje domaćinstva Svjetskih prvenstava...

Nakon priče koja je osvanula u britanskim novinama, prema kojoj su se za novac nudili glasovi Nigerije i Tahitija pri izboru domaćinstva Svjetskog prvenstva 2018. godine, FIFA je otvorila istragu protiv dvojice članova Izvršnog odbora.

"FIFA će ustvrditi jesu li prekršili Etički kodeks. Ukoliko bude potrebno, na snagu će stupiti potrebne mjere, a u tijeku je i istraga o drugim Fifinim dužnosnicima koji su mogli sudjelovati u tim događajima", stoji u službenom priopćenju.

No, FIFA je pritom potvrdila da će se odmah pozabaviti i mogućim dogovorima svojih članica, koji bi "također predstavljali jasno kršenje pravilnika o kandidaturi te etičkih normi".

Izvršni odbor Fife sastat će se 20. listopada, a postoji i mogućnost odgode izbora domaćina Svjetskog prvenstva 2018. i 2022. godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.10.2010. u 04:03
    Sad će bit neko klasično zataškavanje,Blatterovo spinanje,i nikom ništa,cirkus ide dalje..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.10.2010. u 02:15
    Mater im j..em lopovsku!!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.10.2010. u 22:01
    ja samo govorio tijekom svjetskog da je fifa gurala odredjene repke. cisto iz financijskih razloga.zato i ne zele uvest tehnologiju. sad se vidi da su prodavali glasove. organizacija kojoj je cilj profit i samo profit, a ne profit uz razvoj svjetskog nogometa kako bi trebalo biti. a nije ni uefa... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.10.2010. u 20:18
    hrvatska i madarska zadomacine svjetskog
    Obrisan korisnik