Nogomet

Uefin ultimatum za dokaze za kupnju EP-a

Borna Rupnik • utorak, 26.10.2010.
Uefin ultimatum za dokaze za kupnju EP-a

Europska nogometna federacija i službeno se oglasila u slučaju Spyrosa Marangosa, Cipranina koji tvrdi da su Poljska i Ukrajina kupili domaćinstvo Europskog prvenstva 2012. godine...

Spyros Marangos bivši je tajnik Ciparskog nogometnog saveza, a u središte pažnje nogometne javnosti dospio je jasnom optužbom da je kandidatura Poljske i Ukrajine u borbi za dobivanje domaćinstva Europskog prvenstva 2012. godine bila najuspješnija zahvaljujući mitu u iznosu od 11 milijuna eura.

Njegovi odvjetnici tvrde da je Marangos u posljednje dvije godine pokušavao privući pažnju Uefe te da za svoje navode ima i svjedoke.

UEFA je stoga odredila rok od dva dana u kojem se Marangos i njegov odvjetnički tim moraju službeno očitovati po tom pitanju te ponuditi "opipljive dokaze", a Ciprani ističu i da su već imali dogovoren sastanak s čelnikom Uefine disciplinske komisije u kolovozu, no da je UEFA taj susret otkazala samo četiri dana unaprijed.

Ukoliko Marangos ne predoči dokaze do kraja dana 27. listopada, UEFA će "poduzeti pravne mjere", najavljeno je, što bi značilo da će tužiti Marangosa sudu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.10.2010. u 13:54
    marković se uzda u prijateljstva i veze,a ne svaća da para kupuje sve...
    Obrisan korisnik
  • Vatreni8226.10.2010. u 11:26
    Znaci Marković jednostavno nije dosta platio :D
    Vatreni82