Nogomet

U 57. godini trči prvoligaškim terenima

Maja Giljanović • utorak, 26.10.2010.
U 57. godini trči prvoligaškim terenima
Foto: Sandro Donda

U igračkim je danima bio prvak bivšeg Sovjetskog Saveza još 1982. godine s Minskom, nastupio je jednom i za reprezentaciju SSSR-a, u travnju je proslavio 56. rođendan, ali pomoćni trener Dinamo Bresta Juri Pudišev još nije spreman objesiti kopačke o klin. Džoker s klupe u drugom poluvremenu nije pomogao svojoj momčadi da izbjegne poraz od BATE Borisova, ali je proglašen igračem utakmice i postao najstariji igrač koji je zaigrao u bjeloruskoj ligi.

Rodio se 1954. godine, godinu dana nakon Staljinove smrti, u igračkim je danima među ostalim branio boje Dinama iz Moskve i Dinama iz Minska s kojim je 1982. godine osvojio prvenstvo bivšeg SSSR-a, a jednom je nastupio i za reprezentaciju Sovjetskog Saveza (u prijateljskoj utakmici protiv Zapadne Njemačke 1984.).

Danas je pomoćni trener Dinama iz Bresta i nezadovoljan situacijom na travnjaku protiv BATE Borisova u dogovoru s prvim trenerom Jurijem Puntusom uveo je sam sebe u igru.

Kod rezultata 0:2 za prvoplasiranu momčad bjeloruskog prvenstva, koju je i sam trenirao punih šest sezona do 2003. i odveo do dva naslova prvaka (1999., 2002.), Pudišev je zaigrao sredinom drugog poluvremena. Sedmoplasirani Brest nije izbjegao poraz, ali Pudišev je od Nogometnog saveza Bjelorusije zaslužio epitet igrača utakmice i postao je najstariji igrač koji je zaigrao bjeloruskim prvenstvenim travnjacima.

"Ukazao" se jednom i u dresu Partizana iz Minska prije dvije godine, ali u Kupu. MTZ-RIPO je Kup na koncu i osvojio, a Pudišev je u trofej ugradio jednu asistenciju.

Puntus je nakon utakmice izjavio: "Ulazak Jurija u igru nije bio sprdnja, pokazao se u odličnom svjetlu. Bio bih presretan kad bi mu netko pomogao da uđe u Guinnesovu knjigu rekorda".

Najstariji nogometaš u povijesti koji je nastupio na jednoj prvoligaškoj utakmici je Meksikanac Salvador Reyes. Reyesu je 2008. bila 71 godina kad je nastupio za Chivas protiv Pumasa, ali bila je to tek lijepa gesta Reyesovog kluba i nakon nekoliko minuta je izvađen iz igre.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.10.2010. u 22:29
    sam za sebe zatražio da bude igrač utakmice?
    Obrisan korisnik
  • ElKun1026.10.2010. u 20:04
    Hahahaha, koji kralj. A tek ovaj Meksikanac - 71 godina.
    ElKun10