Nogomet

Inter saznao put prema svjetskom naslovu

Borna Rupnik • srijeda, 27.10.2010.
Inter saznao put prema svjetskom naslovu
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

FIFA je ždrijebom odredila pozicije pojedinih sudionika u kosturu natjecanja koje će ponuditi novog svjetskog klupskog prvaka, a Stari kontinent predstavljat će Inter...

Nakon što je prošle godine Barcelona pobjedom nad Estudiantesom uzela još jedan u svojoj niski trofeja, Svjetsko klupsko prvenstvo u novom će izdanju ugostiti i neke nove momčadi.

Prvi će kvalifikacijski susret u Ujedinjenim Arapskim Emiratima igrati domaća Al Wahda protiv predstavnika Oceanije, momčadi Hekari United. Pobjednik ulazi u četvrtfinale, a ždrijebom je određeno da će tamo odmjeriti snage s pobjednikom azijske Lige prvaka, a to će biti Seongnam iz Južne Koreje ili Zob Ahan iz Irana.

Pobjednik tog dvoboja u polufinalu će odmjeriti snage s prvakom Europe, milanskim Interom.

U "donjem" dijelu ždrijeba prvo će se susreti meksička Pachuca i pobjednik afričke Lige prvaka - Mazembe iz DR Konga ili Esperance iz Tunisa. Pobjednik tog dvoboja u polufinalu će igrati protiv brazilskog Internacionala, južnoameričkog predstavnika.

Finale je na rasporedu 18. prosinca u Abu Dhabiju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik27.10.2010. u 18:35
    Neće im ni ako osvoje biti nedostižni šesti trofej. Šteta
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.10.2010. u 17:21
    kolko sam ja shvatio iz ovog teksta na sp klubova nisu samo prvaci nego ima više klubova iz nekih kontinenata. ima 6 kontinentalnih liga prvaka i to je sasvim dovoljno. kakve su ovo gluposti
    Obrisan korisnik