Košarka

Hrvati srušili europske prvake!

Lovro Štrbinić • petak, 05.11.2010.
Hrvati srušili europske prvake!
Foto: EPA

Drugi dan trećeg kola Eurolige donio je i jedno veliko iznenađenje. Fenerbahče je na krilima raspoloženog hrvatskog dvojca slavio usred Barcelone, a hrvatski košarkaši zapažene su uloge igrali i u pobjedama Real Madrida i Union Olimpije.

U najranijoj utakmici odigranoj večeras Cholet je na svom terenu došao do pobjede protiv izravnog konkurenta za prolazak u daljnji krug natjecanja. Ujedno su to dva kluba s kojima će i Cibona voditi bitku za četvrto mjesto u svojoj skupini. Danas je francuski klub slavio nakon vrlo zanimljive i ravnopravne borbe tokom cijele utakmice, a konačni rezultat bio je 73:69. Cholet je uglavnom imao rezultatsku prednost, ali se nikako nije uspijevao odvojiti na veću razliku. Junak domaće momčadi bio je Fabian Causer s 20 postignutih poena i pet skokova. Uz njega vrlo dobar učinak zabilježio je i Randal Falker koji je uz 11 poena zabilježio čak 14 skokova. Na drugoj strani bolji od ostatka svoje momčadi bio je Gecevičius s 19 poena.

Za razliku od vrlo neizvjesne borbe u Francuskoj u Italiji je ishod bio nešto izvjesniji i prije isteka posljednje četvrtine. Real Madrid je nadigrao momčad Virtus Rome koja se samo u prvoj četvrtini držala u rezultatskom egalu. Drugi period španjolska momčad je dobila rezultatom 26:6, te je stečenu prednost mirno sačuvala do samog kraja. Po završetku dvoboja na semaforu je pisalo 56:74, a u taj rezultat najviše poena kod gostiju je ugradio hrvatski reprezentativac Ante Tomić, koji je uz brojku 12 u rubrici poena ostvario i sedam skokova, te tri asistencije. Na parketu je proveo nešto više od 23 minute, a zanimljivo je spomenuti da se čak deset igrača madridskog Reala na listu strijelaca. Kod domaćina se Djedović s 13 poena pobrinuo da barem najbolji strijelac utakmice bude iz redova domaćeg kluba.

Međutim, za iznenađenje večeri pobrinuo se hrvatski trojac u Fenerbahčeu. Uz vrlo dobra izdanja Tomasa i Ukića turski velikan je uspio uzeti skalp europskom prvaku u njegovoj dvorani. Semafor u Barceloni nakon 40 minuta igre zabilježio je rezultat 61:69. Tomas je u tu pobjedu ugradio 12 poena i jednu asistenciju. a Ukić 13 poena i dva asista. Oba igrača zabilježila su po šest skokova dva puta ukrali loptu protivnicima. Hrvatski dvojac bio je ujedno i jedini koji je zabilježio dvoznamenkasti broj poena kod gostiju. Inače, Fenerbahče je tokom cijele utakmice imao rezultatsku prednost, a Barcelona se nikako nije u potpunosti mogla vratiti u rezultatski egal. Kod Španjolaca najefikasniji je bio Pete Mickael sa 17 poena.

U ostale dvije utakmice pobjede su zabilježili Maccabi i Union Olimpija. Olimpija je do nastavka stopostotnog učinka došla pobjedom nad Panathinaikosom u vlastitoj dvorani. Do slavlja su Slovenci došli nakon vrlo neizvjesnog susreta u kojem su nakon poluvremena imali +11. No, vrlo dobrom trećom dionicom gosti se vraćaju u igru. U tijesnoj završnici Ilievski ubačajem za dva poena osigurava domaćinima produžetke, a u njima se Ljubljančani bolje snalaze i pobjeđuju rezultatom 85:84. U redovima Olimpije Markota je ubacio je 10 poena i prikupio šest skokova, te četiri asistencije, dok je Zoran Vrkić zabilježio devet poena, sedam skokova i jednu asistenciju. Najefikasniji je bio Pinkney sa 16 poena, dok je goste predvodio Diamantidis s 20 poena, sedam skokova i pet asistencija.

Ipak, naši drugi susjedi nisu imali toliko sreće i Partizan je u Pioniru pokleknuo pred gostima iz Izraela. Maccabi je slavio 67:54 nakon kontinuiranog vodstva tokom cijele utakmice. Najbolji strijelac susreta bio je Jeremy Pargo sa 17 poena.

Euroliga - skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Himki64:60Baskonia
Žalgiris74:68 *Asseco Prokom Gdynia
Partizan54:67Maccabi Tel Aviv
1Maccabi Tel Aviv 91+99
2Baskonia 55+25
3Žalgiris 55-3
4Partizan 55-59
5Himki 46+11
6Asseco Prokom Gdynia 28-73

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Euroliga - skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Himki64:60Baskonia
Žalgiris74:68 *Asseco Prokom Gdynia
Partizan54:67Maccabi Tel Aviv
1Maccabi Tel Aviv 91+99
2Baskonia 55+25
3Žalgiris 55-3
4Partizan 55-59
5Himki 46+11
6Asseco Prokom Gdynia 28-73

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!