Zimski sportovi

Ana u Finskoj, Tea u Norveškoj

Sportnet • utorak, 09.11.2010.
Ana u Finskoj, Tea u Norveškoj

Hrvatske skijaške reprezentativke kreću s prvim natjecanjima u sezoni 2010./11. - na sjeveru Europe u akciji će biti Ana Jelušić i Tea Palić...

Predstojeću sezonu otvara Ana Jelušić ove subote prvim slalomskim nastupom u finskom Leviju. Na sjever kontinenta uputit će se i Tea Palić koja će u Norveškoj nastupiti na utrkama Europskog kupa i FIS utrkama. Nakon Finske, Ana putuje u SAD gdje će trenirati u Lovelandu te nastupiti na sljedećoj postaji Svjetskog kupa u Aspenu.

Direktor alpskih reprezentacija Vedran Pavlek zadovoljan je dosadašnjim pripremama i optimističan glede budućnosti: "Vjerujem da će Ana Jelušić ove sezone ostvariti zadani cilj i vratiti se među najboljih sedam slalomašica svijeta, dok su nam za Teu Palić glavni ciljevi napredak u karijeri, popravljanje FIS bodova i postupno približavanje Svjetskom kupu."

Tijekom konferencije održala se i prezentacija novog dobavljača skija Ane Jelušić koja će, kao najbolja hrvatska slalomašica i članica prve jakosne skupine, počevši od sezone 2010./11., nastupati na Elanovim skijama.

"Ana želi postati jedna od sedam najboljih slalomašica svijeta te vjerujemo da će joj to omogućiti upravo Elanove skije, s obzirom da su testovi pokazali da su najbrže. Od suradnje s Anom Jelušić očekujemo i pozitivan utjecaj na prepoznatljivost Elana na hrvatskom tržištu", rekao je Dušan Blažič, direktor natjecateljske službe Elana.

Hrvatski skijaški savez je danas dobio i novog sponzora. Hrvatski skijaški savez i Raiffeisen grupa sklopili su ugovor o sponzorskoj suradnji kojim je Raiffeisen grupa postala sponzor Hrvatskih alpskih skijaških reprezentacija, ženske i muške utrke Vip Snow Queen Trophy te sponzor na kacigi Ivice Kostelića u sljedeće dvije sezone, s opcijom produljenja na još dvije godine.

"Iznimno nam je drago što je Raiffeisen grupa ušla u pool sponzora Hrvatskog skijaškog saveza, što će nam u ovim ekonomski teškim vremenima osigurati financijsku stabilnost koja je preduvjet za ostvarivanje dobrih rezultata", rekao je Miho Glavić, predsjednik Hrvatskog skijaškog saveza.

"Veseli me što Raiffeisen grupa, nakon značajnih ulaganja u skijanje u Austriji, gdje smo sponzorirali Hermanna Maiera kada je osvojio Veliki Kristalni globus, Nicole Hosp, Kathrin Zettel i brojne druge skijaše, pomaže ovaj sport i u Hrvatskoj. Posebna nam je čast surađivati s velikim skijašem poput Ivice Kostelića", rekao je ispred Raiffeisen grupe Dražen Nikolić, predsjednik Uprave Raiffeisen Consultinga.

Ivica Kostelić dodao je da se veseli zajedničkim uspjesima: "Usudim se nadati da će ta sreća, koju očito nosi suradnja s Raiffeisen grupom, s Hermanna prijeći na mene te mi donijeti Veliki Kristalni globus!"

Foto: Hrvatski skijaški savez

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.11.2010. u 00:30
    nazalost,ali nikada vise necemo imati janicu...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.11.2010. u 17:27
    i ja mislim... opet cemo slusati bila je bolesna, skijala je sa temperaturom; Nije u formi, boli je palac i slicno :)
    Obrisan korisnik
  • Captain Jack09.11.2010. u 16:31
    Ništ od cura..
    Captain Jack