Košarka

Cibosima imperativ, Hrvati za prvo mjesto

Edvard Burić • srijeda, 10.11.2010.
Cibosima imperativ, Hrvati za prvo mjesto
Foto: Kristijan Komarica

Četvrto kolo Eurolige donosi nam pregršt uzbudljivih utakmica. Tri su momčadi bez poraza, dvije će u izravnom dvoboju "braniti" status neporaženog (Fenerbahče i Montepaschi), a treća je pomalo neočekivano Union Olimpija koja će u Moskvi protiv CSKA tražiti četvrtu pobjedu, a ujedno pokušati nanijeti ruskom velikanu četvrti poraz...

Srijeda i četvrtak tradicionalno su rezervirani za utakmice košarkaške Eurolige, a po šest utakmica predviđeno je u svakom danu. Osim naše Cibone koja u vrlo važnoj utakmici dočekuje francuski Cholet Basket, sa zanimanjem će se pratiti nastupi ostalih NLB klubova, ali i nastupi Hrvata koji će diljem Europe braniti boje svojih klubova. No, krenimo redom.

Planinić i Lončar dočekuju Maccabi, Partizan izbjegava dno

Skupina A donosi nam dvije utakmice u koje klubovi ulaze s omjerom 2-1. Do treće pobjedu u Euroligi na svom će parketu pokušati doći Himki protiv Maccabija i Caja Laboral protiv Žalgirisa. Rusi su pobjedom u prošlom kolu protiv Caje Laboral istakli visoke ambicije, a Maccabi je slavljem na "vrućem" gostovanju u Beogradu napravio prvi break u sezoni i stavio se u ulogu jednog od favorita Eurolige. Sasvim smo sigurni da Zoranu Planiniću, Krešimiru Lončaru i ostalima neće biti lako protiv Ponosa Izraela.

Španjolski predstavnik u drugoj će utakmici pokušati iskoristiti prednost domaćeg parketa protiv Žalgirisa. Nakon poraza u prošlom kolu, Stanko Barać i njegovi suigrači ne bi trebali dozvoliti Žalgirisu da se nametne i odnose bodove. Prokom i Partizan hvataju priključak, pobjednik će ostati u ravnopravnoj borbi za prolazak skupine, a poraženi će ostati usamljen na dnu sa samo jednom pobjedom.

Skupina A: Asseco Prokom - Partizan (srijeda, 20:15 h), Caja Laboral - Žalgiris (srijeda, 20:30 h), Himki - Maccabi (četvrtak, 18:00 h).

Nijemci prijete Tomiću, Unicaja dočekuje Virtus

Real Madrid će nakon što je u Rimu nanio prvi poraz Virtusu u svojoj dvorani tražiti treću pobjedu protiv njemačkog Brose Basketsa. Nijemci su nakon početnog poraza protiv Virtusa upisali dvije pobjede i potajno se nadaju da bi mogli i do treće preko Ante Tomića i društva. Olympiakos ne bi trebao imati previše problema protiv belgijskog Charleroija, igra pred svojim navijačima i traži put ka trećoj pobjedi. Predstavnik Belgije je još uvijek bez pobjede.

Možda i najzanimljiviju utakmicu ove skupine igraju Unicaja i Virtus Roma. Unicaja je pred imperativom pobjede, za sada je na 1-2 i trećim porazom bi si znatno otežali situaciju u nastavku sezone. Virtus je gorčinu poraza prvi put osjetio u prošlom kolu i sasvim sigurno će to pokušati izbjeći u Malagi, ali prednost je ipak na strani domaćih.

Skupina B: Olympiakos - Charleroi (srijeda, 20:00 h), Unicaja - Virtus Roma (srijeda, 21:00 h), Real Madrid - Brose Baskets (četvrtak, 20:45 h).

Cibosima imperativ, Hrvati za prvo mjesto

Cibona je "odradila" prva tri kola, znali smo da će biti teško i da bi hrvatski prvak mogao ostati bez bodova u tim utakmicama. Tako je i bilo. Sada je na redu jedna od onih utakmica koje uvelike određuju ovosezonski put Cibone u Euroligi. Ako se hoće ostati u borbi za TOP 16 ova utakmica se mora dobiti. Protivnik je Cholet Basket - izravni konkurent u borbi za nastavak natjecanja. Francuzi su u prošlom kolu na svom parketu dobili Lietuvos Rytas i eventualnom pobjedom u Zagrebu napravili bi ogroman korak prema nastavku natjecanja.

Lietuvos Rytas ide Barceloni i nema baš previše šanse. Europski prvak neće dozvoliti iznenađenje i pobjedom bi trebao krenuti prema (samom) vrhu skupine. Fenerbahče Ülker dočekuje Montepaschi u utakmicu dviju neporaženih momčadi. Ovo je ne samo derbi skupine, može se slobodno reći kako je ovo derbi četvrtog kola Eurolige. Neven Spahija na klupi i hrvatski dvojac Ukić - Tomas pobjedom žele ostati sami na vrhu.

Skupina C: Fenerbahče Ülker - Montepaschi (srijeda, 19:45 h), Cibona - Cholet Basket (četvrtak, 18:30 h), Barcelona - Lietuvos Rytas (četvrtak, 20:45 h).

Tko je tu vodeći, a tko posljednji?

Evo nas i u skupini D. Što reći o skupini u kojoj vodi Union Olimpija s 3-0, a na začelju je moskovski CSKA bez pobjede? Iako naoko izgleda vrlo čudnom, detaljnijom analizom čuđenje nestaje ili se bar smanjuje. Borbeni Slovenci su "grizli" svaku utakmicu i iz kola u kolo upisivali pobjede. Ipak, sada je vjerojatno na redu prvi poraz. Idu na noge CSKA i tamo će vrlo teško do četvrte pobjede. Sastav Duška Vujoševića je pred imperativom pobjede, a eventualnim porazom bi si sasvim zakomplicirali situaciju, pogotovo stoga što još nisu osjetili slast pobjede u ovosezonskoj Euroligi.

Panathinaikos (2-1) dočekuje naše Velimira Perasovića i Nikolu Vujčića. Efes Pilsen (2-1) će pokušati zadati još jedan udarac Panathinaikosu nakon što su u prošlom kolu izgubili u Ljubljani protiv Olimpije. Za kraj nam ostaje susret u kojem se sastaju Valencia i Armani Jeans. I jedni i drugi imaju 1-2 i pokušavaju pobjeći što dalje od dna znajući da bi se posljednji CSKA mogao probuditi i preskočiti ih u narednim kolima.

Skupina D: CSKA Moskva - Union Olimpija (srijeda, 18:15 h), Valencia - Armani Jeans (četvrtak, 20:45 h), Panathinaikos - Efes Pilsen (četvrtak, 20:45 h).

Euroliga - skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

CSKA Moskva65:55Petrol Olimpija
Valencia69:80Armani Milano
Panathinaikos84:61Anadolu Efes
1Panathinaikos 73+99
2Petrol Olimpija 64+6
3Valencia 55-6
4Anadolu Efes 55-12
5Armani Milano 46-29
6CSKA Moskva 37-58

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Euroliga - skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

CSKA Moskva65:55Petrol Olimpija
Valencia69:80Armani Milano
Panathinaikos84:61Anadolu Efes
1Panathinaikos 73+99
2Petrol Olimpija 64+6
3Valencia 55-6
4Anadolu Efes 55-12
5Armani Milano 46-29
6CSKA Moskva 37-58

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!