Košarka

Lončar odličan u trileru

Ante Zovko • četvrtak, 11.11.2010.
Lončar odličan u trileru
Foto: EPA

Krešimir Lončar bio je ponajbolji igrač svog Himkija koji je na domaćem parketu pokleknuo u posljednjoj sekundi protiv Maccabija. Drugi triler večeri odigran je u Madridu, gdje je Real tek u produžetku potvrdio pobjedu protiv neugodnog Brose Basketsa.

Skupina A: Maccabi u zadnjoj sekundi

Sjajnu utakmicu odigrali su Himki i Maccabi u Moskvi. Izraelci su nakon brojnih preokreta iščupali pobjedu tricom Davida Blua u posljednjoj sekundi i slavili 78:76 za izjednačenje sa Žalgirisom na vrhu skupine A. Krešimir Lončar bio je odličan u domaćim redovima, s 15 poena (osam skokova) bio vodeći strijelac svoje momčadi, a predvodio ju je i u povratku iz minusa u trećoj četvrtini. Zoran Planinić u svoje je 24 minute ugradio pet poena, sedam skokova i šest asistencija.

Maccabi je odlično otvorio utakmicu, do devete minute domaće držao na samo dva poena, a dvije brze osobne Lončara najbolje je iskoristio Schortsanitis, koji je predvodio svoje do 2:16. Međutim, Rusi su se probudili i ubrzo smanjili na -9. Gosti su održavali prednost i na poluvrijeme otišli s 31:42.

Lončar je odigrao sjajnu treću četvrtinu i uz Monju i Fridzona vratio svoje u igru. Predvodio je seriju 10:0, a u zadnjoj sekundi okrenuo rezultat na 58:56. Dobra ruska igra nastavila se i u posljednjem dijelu, Lončar je podigao na +7, ali gosti ubrzo smanjuju i dovode utakmicu u egal. Posljednja minuta bila je pravi triler, izmjenjivala su se vodstva, a zadnja je lopta došla do Blua koji tricom odnosi pobjedu u Tel Aviv.

Uz Lončara najefikasniji u Himkiju bili su Lopez i Monja s po 11 poena, dok su goste predvodili Eidson i Schortsanitis sa 16.

Skupina B: Real spriječio novo iznenađenje

Najuzbudljivija utakmica večeri odigrana je u Madridu, gdje je Real jedva iščupao pobjedu protiv neugodnog Brose Basketsa, koji dva tjedna nakon senzacije protiv Olympiakosa nije uspio stići do novog iznenađenja. Gosti su se cijeli susret držali u egalu, izvukli su produžetak, ali su morali potpisati kapitulaciju u posljednjim sekundama nakon polaganja D'ora Fischera koja je označila konačnih 83:81. Ante Tomić proveo je na parketu 28 minuta, ubacio devet poena (šut za dva 3/6, slobodna bacanja 3/4) te dodao četiri skoka te po jednu asistenciju i blokadu.

Prva četvrtina bila je iznimno izjednačena, a tek su se na kraju Nijemci uspjeli odvojiti na plus šest. U drugom periodu su u jednom trenutku imali devet poena prednosti, ali se Real vraća serijom 9:0 i odlazi na odmor s 37:36.

Nijemci su na početku nastavka napravili seriju 11:0, odvojili se na 37:47, ali Real uzvraća sa 7:0 i od tada se igralo "koš za koš" bez veće razlike ni s jedne strane. Predrag Šuput držao je Brose u igri u posljednjoj minuti. Nakon što se tricom pobrinuo da Real ne "odmagli", pogodio je ključna slobodna bacanja i odveo utakmicu u produžetak.

Posljednjih pet minuta tricom je otvorio Garbajosa, ali uporni gosti ne dopuštaju Realu da se odlijepi. Fischer je u 44. povisio na +4, Pleiss i Roberts vraćaju na 81:81, a Fischer dvije sekunde prije završetka konačno prekida muke domaćih navijača.

Felipe Reyes bio je najraspoloženiji kod Kraljevskog kluba s 18 poena, Llull je ubacio 12, a junak Fischer 10. Brian Roberts s njemačke strane bio je najbolji strijelac susreta, a na visini zadatka bili su i Hines sa 17 i Šuput s 14.

Euroliga - skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Asseco Prokom Gdynia62:69Partizan
Baskonia88:92Žalgiris
Himki76:78Maccabi Tel Aviv
1Maccabi Tel Aviv 91+99
2Baskonia 55+25
3Žalgiris 55-3
4Partizan 55-59
5Himki 46+11
6Asseco Prokom Gdynia 28-73

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Euroliga - skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Asseco Prokom Gdynia62:69Partizan
Baskonia88:92Žalgiris
Himki76:78Maccabi Tel Aviv
1Maccabi Tel Aviv 91+99
2Baskonia 55+25
3Žalgiris 55-3
4Partizan 55-59
5Himki 46+11
6Asseco Prokom Gdynia 28-73

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!