Zimski sportovi

Riesch pokazala koliko Ani nedostaje

Antonija Pavlić • subota, 13.11.2010.
Riesch pokazala koliko Ani nedostaje
Foto: Kristijan Komarica

Maria Riesch vodeća je prije druge vožnje slaloma u Leviju. S 58 stotinki zaostatka slijedi ju sunarodnjakinja Katharina Duerr, a zanimljivu drugu vožnju garantiraju s malim razmacima Hosp, Poutiainen, Schild, Vonn, Maze... Ana Jelušić potpuno je razočarala i već poslije 40 odrađenih vožnji ispala iz konkurencije za popodnevni nastup...

Praktičnu potvrdu da su Njemice trenutačno definitivno najbolje slalomašice svijeta "prodala" je već prva vožnja premijernog slaloma sezone u Leviju.

Braniteljica prošlosezonskog Malog kristalnog globusa i olimpijskog slalomskog zlata iz Vancouvera Maria Riesch stazom Levi Black prošetala se za 56 sekundi i 13 stotinki, a u konačnici joj je najbliže uspjela doći sunarodnjakinja Katharina Duerr, prošle sezone sedma u jednom od najvećih finskih skijališta (+0.58).

Podloga za uzbudljiv rasplet u drugoj vožnji postavljena je i rasporedom i zaostacima skijašica koje slijede. Austrijanka Nicole Hosp, koja se vratila poslije godinu dana stanke uslijed ozljede, iznenadila je i sebe i javnost pozicioniranjem na treće mjesto, a samo stotinku za njom kaska s +0.75 najveća domaća uzdanica Tanja Poutiainen.

Osamdeset desetinki za starijom sestrom Riesch zaostaje još jedna Austrijanka Marlies Schild, a pobjednica Levija iz 2008. i trostruka uzastopna ukupna pobjednica Lindsey Vonn popodnevni će start dočekati u plusu od 92 stotinke. Krug zaostataka većih od sekunde otvara Slovenka koja je probila led na startu Tina Maze, a slijede Šarka Zahrobska, Elisabeth Görgl i Susanne Riesch.

Kao jedina hrvatska predstavnica niz stazu se pak spustila Ana Jelušić, ali njezin je nastup bio prilično razoćaravajuć. U godini u kojoj "planira vraćanje u elitu", otvarajuću prezentaciju obojala je sivim bojama, a njezin zaostatak od 3.15 prva je uspjela "nadmašiti" tek Sanni Leinonen koja je na stazi posijala i štap. Na koncu očekivano nije uspjela dohvatiti priliku za popodnevni start.

Od prvih 30 skijašica do cilja nije uspjela doći tek jedna. Premda je u najavi sezone za francuski Eurosport kazala kako joj je "mini cilj što manje odustajanja", drugu vožnju već prvog slaloma sezone neće vidjeti pobjednica Snježne kraljice Sandrine Aubert.

Vrlo blizu padu bila je i Slovakinja Veronika Zuzlova, koja je sa startnim brojem 27 na prvom prolazu upisala daleko najmanji zaostatak za Riesch. No, premda je u drugom dijelu napravila kardinalnu pogrešku i zamalo napustila stazu, na koncu je početnih 17 stotinki pretvorila u solidnih 2.25.

Levi, slalom, 1. vožnja:
1. Maria Riesch (Njemačka, HEAD) 56.13
2. Katharina Duerr (Italija, FISCHER)
3. Nicole Hosp (Austrija, ATOMIC) +0.74
4. Tanja Poutiainen (Finska, FISCHER) +0.75
5. Marlies Schild (Austrija, ATOMIC) +0.81
6. Lindsey Vonn (SAD, HEAD) +0.92
7. Tina Maze (Slovenija STOECKLI) +1.05
8. Šarka Zahrobska (Češka, HEAD) +1.16
9. Elisabeth Görgl (Austrija, HEAD) +1.22
10. Susanne Riesch (Njemačka, HEAD) +1.37
...
40. Ana Jelušić (Hrvatska, ELAN) +3.15

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.02.2011. u 16:02
    Elan samo nema dovoljno novca za platiti Mrijo ili Lindsey a ima najboljo tehnologijo koja se zove Waveflex. I ako ana nie dobra to nie zbog njene forme ali to če se sigurno popraviti.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.11.2010. u 15:09
    sve skijaju na headu, jedino Ana na elanu...vi i vas elan...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.11.2010. u 14:36
    zasto bi ja pratio zensko skijanje samo zbog nasih predstavnika/ca... za razliku od nekih drugih zenskih sportova, skijanje je stvarno gledljivo
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.11.2010. u 12:30
    Nažalost,naše žensko skijanje je u jako lošem stanju,dovoljno govori podatak da je naša najbolja skijašica Ana Jelušić koja jedino vozi slalom i onda bude 40. Muško skijanje,osim fantastičnog Kostelića,ima i Prdeka,pa je stanje zadovoljavajuće.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.11.2010. u 11:07
    Pa nešto su najavljivali da bi ova mala Tea Pallić mogla biti odlična. E sad dal će ostati vječni talent ili nešto više...
    Obrisan korisnik