Zimski sportovi

Schild: "Nisam mogla vjerovati"

Antonija Pavlić • nedjelja, 14.11.2010.
Schild: "Nisam mogla vjerovati"
Foto: Bojan Koprivica

Marlies Schild nije mogla vjerovati svojim očima kada je posljednja skijašica prvog slaloma sezone u Finskoj prošla ciljem staze Levi Black. Maria Riesch vozila je oprezno, vjerujući da će to biti dovoljno za obranu trijumfa, ali semafor u cilju ipak je pokazao da je za tri stotinke sekunde bolja bila Austrijanka...

Činilo se da će nakon prve vožnje premijernog slaloma sezone u Leviju pobjedu obraniti najbolja njemačka skijašica Maria Riesch, no oprezan i kalkulantski nastup ipak ju je koštao i za tri stotinke sekunde trijumf je pripao Marlies Schild.

"Presretna sam. Stvarno nisam vjerovala da mogu slaviti poslije kontrolirane prve vožnje, previše vremena izgubila sam na položenom dijelu staze. Nevjerica se povećala kada je Maria u cilj ušla sa zaostatkom; teško mi je bilo povjerovati da sam pobijedila, ali odličan je ovo motiv za nastavak sezone", govorila je najbolja austrijska tehničarka.

"Dobro sam odradila pripreme i ciljala na postolje; u prvoj vožnji bila sam ponešto nervozna, a kasnije pokušala nešto učiniti drukčije. Na koncu je upalilo", rekla je. "Nije mi se ponovio osjećaj pobjede u Lienzu, ipak sam tada bila još 'svježa' od stanke i probijala si put natrag."

Cijelih osamdeset stotinki prednosti pred pobjednicom prokockala je pak u drugoj vožnji braniteljica Malog kristalnog globusa i prošlogodišnja pobjednica u Laponiji Maria Riesch. "Gornji dio odradila sam dobro, ali u ravnicu ipak ušla preoprezno. Nisam previše nezadovoljna, svi u momčadi Njemačke trenutačno rade odličan posao."

Na domaćem je tlu treće mjesto dohvatila Tanja Poutiainen, razveselivši rekordnih 10.000 gledatelja koji su se natiskali kraj staze Levi Black. "Treće mjesto dobar je start u slalomsku sezonu. Počinila sam nekoliko sitnih grešaka, no sada je to zanemarivo. Uzbudljivo je primijetiti kako još uvijek učim, ali to je nužno jer svi napreduju iz godine u godinu."

"Održavanje Svjetskog kupa u Leviju za alpsko skijanje u Finskoj učinilo je mnogo pozitivnoga. Sigurna sam da je puno djevojaka bilo uz stazu i možda pomislilo kako bi lijepo bilo da i one jednoga dana budu u finskoj reprezentaciji. Nastupati pred svojom publikom zaista je poseban osjećaj, u svakom sam trenutu mogla osjetiti 'puls' publike, očekivanja, podršku... Drago mi je što sam se popela na podij jer ne bih htjela ponoviti 'neslavno' četvrto mjesto s otvaranja u Söldenu."

Vrlo zadovoljna nastupom može biti i američka skijašica Lindsey Vonn. Poslije pet redanih slalomskih odustajanja ili nekvalifikacija braniteljica ukupne pobjede pokazala je kako nije zaboravila skijati slalom, a da u obje vožnje nije napravila dvije ogromne pogreške, već u Leviju ponovno bi se borila za "stotku".

"Pogreška u drugoj vožnji koštala me najmanje osam desetinki vremena", otkrila je američkim novinarima. "Nikada se nisam tako spasila što govori o iznova odličnoj fizičkoj spremi i kvaliteti priprema koje sam ljetos odradila. Sretna sam što sam ostala na stazi i osvojila, u bitci za ukupni plasman, ipak važne bodove."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!