Zimski sportovi

Zettel preskače američku turneju

Antonija Pavlić • srijeda, 17.11.2010.
Zettel preskače američku turneju
Foto: Dejan Popek

Austrijska skijašica Kathrin Zettel oporavak od ozljeda koljena i lijevog kuka produžila je i na početak američke turneje, odnosno slalom i veleslalom u Aspenu...

Austrijska skijašica Kathrin Zettel prvi slalom sezone u Leviju propustila je pokušavajući se što brže oporaviti od ozljede lijevog kuka te bolova u koljenu iste strane tijela, a nakon treninga i testova u Reiteralmu ipak je odlučila rekuperaciju nastaviti i tijekom početka američke turneje u Aspenu.

"Početak utrkivanja mogao bi sve što smo tijekom terapija napravili učiniti nevažnim. Zadovoljna sam napretkom koji smo ostvarili te, iako su sve to mali koraci, ne želim zaustaviti pozitivni razvoj oporavka. Sve ću učiniti za boljitak, a prvi korak u tome prihvaćanje je da se vrijeme ne može požuriti. Zato ćemo samo nastaviti s napornim radom", komentirala je simpatična Austrijanka.

"Prerano je čak i vratiti se normalnom treniranju, ali radimo na tome da se poslije Aspena vratim utrkivanju i treniranju bez ikakvih bolova", otkrila je te dodala kako je odluku o propuštanju Aspena donijela u suradnji sa svojim fizioterapeutom, a punu podršku u toj odluci dao joj je i šef austrijskih skijašica Herbert Mandl.

"Kathrin u ovome trenutku bez bolova ne može trenirati nekoliko dana uzastopno, a utrkivanje bez treninga nema nikakva smisla. Siguran sam da je donijeta dobra odluka, koja će prije svega spriječiti nove ozljede. Sada samo mora naporno raditi na oporavku tako da se s vraćanjem Svjetskoga kupa u Europu i ona vrati na stazu..."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!