Zimski sportovi

Nadia Styger teško stradala

Antonija Pavlić • subota, 20.11.2010.
Nadia Styger teško stradala

Nadia Styger teško se ozlijedila na veleslalomskom treningu u kanadskoj Nakiski te će najvjerojatnije propustiti cijelu sezonu...

Prije no što je uopće počela, tekuća skijaška sezona najvjerojatnije je okončana za švicarsku reprezentativku i specijalisticu za brze discipline Nadju Styger. Reprezentacija je tako pretrpjela jos jedan snažan udarac nakon što je još sredinom rujna objavljeno da će natjecateljsku godinu zbog ozljede koljena propustiti olimpijski spustaški pobjednik Didier Defago.

Styger je stradala na veleslalomskom treningu u kanadskoj Nakiski, rukom nespretno zahvativši jedna vrata i uslijed pada zadobivši otvoreni prijelom lijeve potkoljenice. Na licu mjesta pomogao joj je prisutni doktor muške ekipe, a istoga dana operirana je u jedan sat udaljenom Calgaryju.

"Kod takve se ozljede mora djelovati odmah jer je rizik od infekcije u otvorenom prijelomu jako velik. S operacijom nismo mogli čekati do povratka u Švicarsku", objasnio je momčadski liječnik zadužen za skijašice Walter O. Frey napomenuvši kako je zahvat prošao u najboljem redu.

Oporavak nakon operacije Styger će "koštati" najmanje dva mjeseca skijanja, a ovakva neočekivana pauza peta joj je ozbiljna u dosadašnjoj karijeri. Propustila je, naime, sezonu 1997/98, u prosincu 1999. potrgala je križne ligamente i menisk koljena, a godinu ju je dana kasnije u Lake Louiseu zadesila ozbiljna ozljeda koljena. U listopadu 2001. u veleslalomu Söldena u lijevom koljenu potrgala je prednje križne ligamente.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!